Fordeler ved ikke å røyke

© FreeFoto.com Jeg er som flere kanskje har fått med seg litt sånn halvfanatisk motstander av røyking. Det er flere grunner til det, blant annet at jeg sjøl røyka i mange år og dermed vet at det går helt greit å slutte. Det at nær familie er så syk av røykepåført kreft at det går mot slutten, hjelper også på. Og så har jeg blitt rimelig overfølsom for røyk etter hvert, slik at jeg av og til bare si i fra.

Denne overfølsomheten er det som gjør at jeg må ha røykfrirom på hotell, også. Vanligvis går dette helt greit, hun som oftest bestiller hotellrom for meg er klar over dette ønsket fra meg, og pleier å skaffe meg utrolig fine rom med god luft. Men når vi nå skulle på Fylkesting i Narvik, hadde visst hotellet fått det litt for travelt.

Ved innsjekkingen hadde nemlig resepsjonisten på Grand Royal Hotel Narvik fått det for seg at jeg skulle ha røykerrom, og han ble litt perpleks da vi fortalte at det skulle jeg definitivt ikke. Men han fant et rom til meg til slutt.

Da jeg kom inn på rommet, luktet det ikke slik som jeg er vant til. Dersom det virkelig var et ikkerøkerrom, så hadde det ikke vært det særlig lenge, for å si det sånn. Og det at det lå fyrstikker i askebegeret samt at det var svimerker på nattbordet ga heller ikke det inntrykket jeg lette etter.

De som røyker, aner ikke hvordan det egentlig lukter i et rom der det røykes. Men kan holde vinduene åpne, sitte under vifter eller hva som helst, det hjelper ikke. En eim av nikotin og sur tjære gjennomtrenger alt. Gardiner, møbler, madrass, puter … alt virker å være innsmurt med seig, søtlig, kvalm askelukt. Jeg prøvde å se om det gikk an å bo på rommet, men etter en halv time kjente jeg hvordan tjæra begynte å feste seg ved meg, og jeg måtte si i fra til resepsjonen.

Resepsjonssjefen var ren velvilje. Hun måtte jonglere litt, men i og med at jeg bare skulle ha én natt på hotellet, fikk hun meg inn i den røykfrie 5. etasje. Og her var rommet renere og mindre luktende, det er en ting, men det var også langt mer velholdt og mye penere pusset opp!

At ikkerøykere har bedre helse og kjenner smak bedre enn røykere, har jeg visst lenge, men at vi bodde såpass mye bedre, det var nytt for meg!

3 tanker om “Fordeler ved ikke å røyke

 1. Jeg er helfanatisk røykemotstander, og har ingen problemer med å gjøre meg upopulær ved å gni inn sannheter og være ekstremt egoistisk hva gjelder retten til et røykfritt miljø. Ja, nesten like egoistiske som røykerne.

 2. Jeg kan liste opp mange fordeler ved røyking, se her!

  – Tøff stemme (som Åge klokken fem om morran)
  – Mystisk slørete blikk og rynkete rock’n roll tryne
  – Nostalgisk kroppslukt (spesielt hvis du blander inn en dråpe Old Spice)
  – Mye trim (av å løpe ut og inn av restauranter)
  – Fred og ro i huset (de færreste vil besøke en som sitter i sofaen og lekker gift)
  – Ikke-materalistisk holdning (du får ikke råd til å kjøpe annet enn røyk)

  Sjekk forøvrig hjemmesiden til interresseorganisasjonen «Røykens Venner»
  så får du se at å trekke tjære ned i pusteorganene er en menneskerett.
  http://www.xn--rykensvenner-vjb.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.