Forrige ukes dings

Etter helgas lettere depping føler jeg for å skrive om noe mindre viktig for å opprette en slags mental balanse her. Og da passer egentlig ikke noe bedre enn forrige ukes «dings» i tegneseriebladet Donald.

Det er nemlig slik, i tilfelle noen ikke skjønner konseptet, at bladet Donald Duck & co kommer med en liten «gave», en medfølgende leke, spill eller lignende, hver uke. Denne dingsen er hatet av mange, blant annet de som samler på blader og de som synes det er nok unødvendige plast-ting i verden, men den har også sin tilhengerskare. Helt i front i den skaren, står min eldste sønn Anders. Donaldblad med dings er et ukentlig høydepunkt som kun overgåes av lørdagsgodteri.

Vanligvis er disse dingsene noen sørgelige greier, men i forrige uke imponerte Donald skikkelig. Den medfølgende gaven må være enhver dingse-freaks reisetilbehør nummer 1: En snikalarm med bevegelsessensor!

Installasjon er så enkelt at til og med pappaen her i huset skjønte det:

  1. Sett i 2 AA-batterier, og alarmen piper i 10 sekunder.
  2. Finn en plass du vil overvåke, og fjern beskyttelsesproppen. Alarmen piper muligens i 10 sekunder til.

Deretter står den der og passer på, og hver gang noen beveger seg innenfor alarmens aksjonsradius, som i alle fall var et par meter, piper alarmen skikkelig høyt. Pass på ørene! Perfekt for bevoktning av barnerom, kakebokser, inngangsdører og hve det nå måtte være man vil ha litt bråk rundt.

Foreldre med mindre sans for elektronikk enn meg synes kanskje denne dingsen er mer bråkete enn spennende, men jeg kjenner igjen femåringens fascinasjon, og det skal nok mye alarmtortur til før det blir batteriforbud i denne. Nå har det jo kommet nytt Donald i dag, men hvis du snakker pent med din favorittkjosk, kan det hende de finner et eksemplar av forrige ukes blad fra returbunken til deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.