Fotball er forferdelige greier

RBK – Brann 0-0. Skrekkelig urettferdig. Etter en førsteomgang med divisjonsforskjell mellom lagene, hvor Rosenborg leverte årsbeste og ydmyket serielederen, skulle det stått en 2-3 mot null, minst. Men når ballen ikke vil, hjelper ingen ting. Jeg tror Rosenborgs mangel på suksess hittil i år kommer av at ballen er besatt av onde ånder.

Men OK, Rosenborg er ennå ikke hektet av i årets eliteserie, og med denne kampen har de et godt utgangspunkt for å finne satsingsområder å jobbe med i sommer:

 1. Mikke Dorsin er fremdragende i alt han gjør. Klon ham.
 2. Andreomgangen viser at utholdenheten mangler. Tren utholdenhet, og sørg for at gamlegutta slipper å løpe mest.
 3. Det at spisser ikke treffer målet selv om det har de samme dimensjonene som det alltid har hatt, tyder på manglende konsentrasjon eller trening.

Men førsteomgangen var glimrende, Ørjan Berg gjorde en akseptabel kamp i sin retur etter skadeavbrekk og jeg er slettes ikke så skeptisk til årets sesong som poengsituasjonen kan tyde på. Og så er det litt greit at det er Brann som leder serien, da. Jeg liker ikke Morten A., men hvis Rosenborg ikke tar gullet, må det gjerne gå til en skikkelig erkerival som Brann. Men som Nils-Arne pleide å si, skal vi vente med å bekymre oss om tabellen før det er tid til å ta opp potetene i Orkdal.

6 tanker om “Fotball er forferdelige greier

 1. Ballen besatt av onde ånder, ja. 🙂

  En god kamp av RBK, tror du kan legge både «flaks» og «selvtillit» til ditt punkt 3. En potensiell feil klubben kan ha gjort slik jeg ser det er å ha hentet inn for mange spillere. Kone, Helstad og Iversen på benken – de er såpass «store» at det skal mer mot til enn treneren har for å beholde dem på benken. Altså må alle tilfredsstilles med ihvertfall litt spilletid. Konsekvensen blir svekket kontinuitet. En mer «satt» 11’er tror jeg ville fungert bedre, selv om spillere som Helstad da ville sutret seg ut av klubben – men sportslig suksess bør veie tyngre enn å holde samtlige spillere fornøyde.

  Forresten burde gamle Berg fått det andre gule for sabotasje av spillet.

 2. «Burde fått?!» Skarrer du på r’ene? Kunne ha fått, og kanskje til og med skulle ha hatt. Men burde? ikke i mine øyne 🙂

  Teorien om at det er for mange gode spillere på benken kan sikkert ha noe for seg, men da begynner det å bli litt tung psykologi. En skulle jo tro at litt tid på benken kunne inspirere en god spiller til å bli glimrende, også – selv om ingen av innhoppene i dag tydet på det. Spesielt ikke Iversen.

  Og at «sportslig suksess bør veie tyngre enn å holde samtlige spillere fornøyde», det er jeg helt enig med deg i. Spillerne er der for laget. Hvis noen begynner å få idéer om at det er motsatt, kan de sikkert med fordel finne seg noe annet å gjøre.

 3. Som ihuga RBK supporter verker det i sjelen å se nok en trener som ikke har nok pondus til å lede en storklubb som RBK. Det er en feighet og manglende vilje til å bruke de nye kvalitetsspillerne som finnes i klubben. Nok et eksempel på det i søndagens kamp. Istedet for å bytte i Kone som etter min mening (ut i fra det jeg har sett) er flere strå vassere en Ivers. Men i stedet for å bruke en spiller som kan gjøre mye på egenhånd, setter han inn Iversen, selvfølgelig et trygt valg som ikke utløser mengder av kritikk i etterkant, men dog så lite oppfinnsomt. På slutten setter han i tillegg inn Stensås som flanke spiller. Man skulle tro at etter kampen mot Ham-Kam, at man hadde funnet ut at det var en løsning som ikke hadde livets rett..

 4. Vel Steve, en trener som får gutta til å prestere slik de gjorde i lange perioder i denne kampen, gjør i det minste noe riktig. Jeg vet ikke om det nytter å lete etter en ny trener med like mye «pondus» som Nils-Arne, jeg. Det finner man ikke likevel.

  Rosenborg er tross alt den eneste klubben i Norge hvor en trener kan opparbeide seg den pondusen. Det blir litt feil å kreve at man skal ha den etter en halv sesong.

 5. Kjøper den, jeg krever på ingen måte PM Høgmo’s skalp. Det har vært nok uro rundt trenerspørmålet de siste sesongene og klubbens ledelse må ta det fulle ansvar for dette.
  Jeg er alikevel usikker på om PMH er den rette mann, men skal gi ham tid til å motbevise mine bange anelser.

  PS: Håper på Tom Nordlie hvis vi ikke får Trond Sollied neste gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.