God rygg og gode tider

Jeg har vært litt i limbo når det gjelder portabel PC-oppbevaring i det siste, etter som den gamle favorittveska mi fra Tom Bihn ikke har plass til en 15,4-tommers laptop og den stilige Lonsdale-veska jeg kjøpte meg «går opp i liminga». Jeg hadde dessuten lyst på en ryggsekk, noe som er langt greiere når man skal gå noen meter, men gjerne en ryggsekk som jeg kan gå med uten at jeg ser ut som om jeg skal overnatte fire uker sammen med Lars Monsen.

Nå er jeg redda, for jeg har fått meg en litt-for-tidlig bursdagsgave: En Logitech Kinetik 15.4 Mobile Backpack. Denne ryggsekken syntes jeg var så stilig da jeg ved en tilfeldighet kom over den, at den nesten med en gang ble et «må ha»-objekt, så jeg ble veldig glad da konemor gikk med på at dette kunne være bursdagsgave i år.

Logitech er kanskje mest kjent for tastatur, mus, webkamera og slikt tilbehør, men har nå også lansert bærevesker. Ryggsekken følger Logitechs designtradisjoner med rene linjer og små, dekorative detaljer. Materialvalgene er ballistisk nylon, polyuretan/EVA-kompositt og polyester, slik at sekken framstår meget solid på tross av en lav egenvekt. Det diskrete, matte, nesten sorte ytre brytes av oransje interiør og rygg, noe som gir et moderne og seriøst inntrykk.

Sekken er meget innholdsrik. Det er lommer for det meste, og plass nok til både dingser, personlige effekter som lommebok og nøkler og papirer. Jeg hører til blant dem som aldri finner noe i enklere PC-vesker, så slike løsninger setter jeg pris på. Det er to rom i sekken, et for PC og papirer, og et ytterst med de fleste av de lommene jeg nevner. Konstruksjonen er slik at datamaskinen ligger i midten, og den er meget godt polstret der. Beskyttelsen på sidene og under maskinen er fast og passe tykk, og jeg har følelsen av at man skal være temmelig slem med denne sekken for å skade innholdet.

Det ytterste skallet av ballistisk nylon beskytter også øvrige dingser godt, og dette er muligens den første PC-veska jeg ville vært komfortabel med å sjekke inn som bagasje på en flytur — noe som blir stadig mer aktuelt etter som sikkerhetskravene til hva du har lov til å ta med deg inn i en flykabin skjerpes inn, og mange av oss velger å reise med stadig mindre håndbagasje.

Sekken ligger meget godt på ryggen, og kan pakkes temmelig tungt uten at det kjennes ubehagelig ut. Den er også grei å bære i håndtaket når den bare skal flyttes, og den er balansert slik at den står av seg selv — både åpen og lukket, og med og uten PC i.

Jeg har alltid syntes at Logitech har holdt et høyt nivå på produktene sine, og denne sekken er altså ikke noe unntak. Den virker også solid, og Logitech gir den fem års garanti verden over. Jeg tror jeg har funnet min nye favorittsekk!

13 tanker om “God rygg og gode tider

 1. snakk om å sette seg inn i hva man kjøper!! men…ka kosta den da??
  plass nok t å bryk som skolesekk??

  Terje

 2. Den var unektelig virkelig flott. Absolutt noe å tenke på nå som jeg snart må innvilge meg en ny sekk selv. Flott utseende og den virker svært robust.

 3. Det var en stilig sekk! Har du rukket å bruke sekken noe, eller er dette en foreløpig «review» mer basert på magefølelse enn praktisk erfaring?

  Grunnen til at jeg spør er at jeg nå frakter utstyr for 20.000,- rundt i en heller spinkel reklamesekk hver dag. Jeg hadde en utrolig kjekk og grei JanSport-sekk som fikk noe oljegreier på begge bæreselene, og jeg fikk det aldri vekk igjen. Dermed var det fram med reklamesekken, som sålangt har gitt kabinettsprekker i en PC (den forrige, ikke den nåværende). Jeg vil helst slippe tilsvarende sprekker i den nye PCen…

  Jeg trenger derfor en ny PC-sekk, men har ikke klart å finne noe jeg liker. IBM-/Lenovo-sekkene er ikke spesielt pene, og de andre jeg har sett på har heller ikke falt i smak.

 4. Takk for skryt! Nye ting er morsomt innimellom!

  Prisen ble ikke så ille, Terje. Logitechs «anbefalte» pris var drøy, men både http://ps.no og http://www.mpx.no har sekken til langt hyggeligere pris. Det bør være plass til bøker nok for en dag, men det avhenger litt av hvor flink eleven er til å sortere, og hvor mange store bøker det er.

  Jeg har rukket å bruke den et par dager, Thomas, og vært veldig kritisk i bruken. Jeg kan ikke se for meg annet enn at dette er noe av det beste på markedet akkurat nå nettopp for den som prioriterer sikkerhet.

  Dersom man vurderer en slik, er det jo bare å bestille en fra en nettbutikk. Der har man jo ti dagers returrett, og på den tiden burde man greie å sjekke om det er plass nok, om man synes den virker solid nok og så videre — og i motsatt fall koster det jo ikke mer enn returportoen å bli kvitt den igjen 🙂

 5. Dette høres bra ut.

  Hmm… Den koster bare 445,- hos MPX, og der får vi i tillegg rabatt. Tror rett og slett at jeg får IT-Service hos oss til å bestille en slik for meg. PCen har jeg fått av jobben for bruk i jobben. Da er det bare naturlig at jobben også betaler for sekken. Liker jeg den ikke er det sikkert en annen her som liker den, så kvitt den blir vi nok uansett. 🙂

 6. Lasse; Man har faktisk 14 dagers angrefrist ved kjøp på utenfor fast utsalgssted, over telefon eller på nett.

  Sekken er kjempefin, tusen takk for tipset! Det blir nok en slik på undertegnede for min elskede MacBook Pro. Jeg hadde en Samsonite sekk som jeg var veldig glad i, men den er i bruk av min ste-datter og brukes til hennes MacBook. Har sett etter en lignende sekk som jeg hadde fra Samsonite (sort/blå), men ikke klart å finne det noe sted. Syntes de nye modellene fra Samsonite er noe pene — eller rimlige.

  Logitech sin er både i riktig prisklasse, ser bra ut og virker til å ha god funksjonalitet og høres jo ut som om den er behagelig å bruke.

 7. Denne ser jo aldeles ypperleg ut, vurderar å kjøpe han sjølv. Men korleis trur du denne vil denne fungera med min 12,1″, og er det nokon egna plass til sånt som vannflaske og termos? 😉

 8. Vannflaske og thermos skal nok gå greit. Jeg kan faktisk uten videre få to 15,4-tommere og en 12,1-tommers i den, og likevel ha plass til noen bøker. Men egentlig vet jeg ikke hvor godt den vil passe til en så liten maskin som du har.

  Den meget godt polstra lomma som passer glimrende til min 15,4, er såpass fast at en 12,1-tommers nok vil ligge å «slenge» nedi der. Sekken er så fast og sitter så bra at den nesten oppfordrer til jogging, hopping av og på toget og lignende aktiviteter. Jeg vet ikke om det egentlig vil være bra for maskina?

 9. Høyrast ut som om det ikkje skal stå på plassen, iallfall.

  Ja, muligheiten for «slenging» er nok der, men den vil nok uansett vere mindre enn i den sekken eg nyttar no, som ikkje har noko trygging mot dette i det heile tatt. Med ei Targus-mappe rundt ( http://www.targus.com/uk/product_details.asp?sku=TSS010EU ) funkar det greitt, men det er ikkje nokon løysning eg er særleg nøgd med. Eg tenkjar at med mappa rundt i den polstra lomma, burde han liggje nokonlunde i ro, iallfall. Den handsaminga sekken vil merka mest av er nok på sykkelen, og då er det jo litt opp og ned iblant…

  Det ultimate ville jo sjølvsagt ha vori ein tilsvarande sekk tilpassa mindre pc-ar, men det kan vel vere litt i overkant optimistisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.