Herr Ordfører

I dag var jeg for første gang ordfører i Fauske kommune! Men ok, da – sant skal sies.

Og når sant skal sies, var det bare et kort øyeblikk. Jeg sitter jo i kommunestyret her i Fauske. Og i dag skulle vi behandle en klagesak. Det er sånn i forvaltningen at den som har vært med på et vedtak er inhabil i behandlingen av klagen, så da måtte både ordføreren og varaordføreren trekke seg tilbake. I slike tilfeller pleier leder av Driftsutvalget, som kommer fra det største partiet i kommunestyret, å tre inn, men han hadde forfall til kommunestyret i dag. Så da var neste på rangstigen leder av Plan- og utviklingsutvalget. Og gjett hvem det er!

Så her fører jeg ordet, flankert av verdens beste formannskapssekretær Berit, og en øyensynlig lettere skeptisk rådmann Wiggo. Skepsisen til sistnevnte kan komme av at han muligens ikke er så vant til ordførere fra andre partier enn Arbeiderpartiet. Men det var en fin plass å sitte, så kanskje han må begynne å øve på det?

10 tanker om “Herr Ordfører

 1. Nei, jeg tror det er den andre ordføreren 😉 Men jeg sitter i kommunestyret, så litt skyld har jeg. På den andre siden har fotografen av dette bildet, Steinar Engen fra SV, allerede etterlyst mer lys i Fauske kommune – inkludert «bydelene» – så det kommer nok.

 2. Både et driftsutvalg og et planutvalg? her tror jeg kommunen har råd til å redusere litt! kjenner jeg kommunen rett, har de vel 45 medlemmer i kommunestyret og fjorten utvalgsmøter i året hvor ingenting annet skjer enn utsettende utredende vedtak? 🙂

 3. Nesten riktig, Gard. Vi har et kommunestyre med 31 representanter, og et plan- og et driftsutvalg med 9 medlemmer hver. Og så formannsskapet, da. Men vi slanket oss rimelig kraftig til denne perioden.

  Tilsammen har vi nok mer enn fjorten utvalgsmøter i året, men det er ikke ofte vi utsetter noe på dem 😉

 4. Nei, Gard, det er riktig oppfattet. Vi har et utvalg for strategi og planlegging, altså det som skal skje, og et som tar seg av det som skjer, altså drift. Vi ser med andre ord mer på oppgaver enn sektorer.

  Så her tok du nok feil på opptil flere punkter. Konkluderte du på like mangelfullt grunnlag da du var bladsmørjer, også? >:-]

 5. var? jeg smører blad den dag i dag, og følger budsjettprosessen til en stakkars ROBEK-kommune med håpløse rutiner på alt.

  jeg tok feil ja – og skal trekke tilbake min antakelser om kommunen din 🙂 slik du forklarer det, skulle jeg tror dere klarer å få konsentrert dere om det viktigste; oppgavene, å få ting gjort og effektuert.

  likevel; kommunepolitikk er rare greier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.