Historien om «Lasses nye og forbedrede hjemmeside»

Ellen tagget meg til å følge opp memeet startet av Halv Lærer, og når hun omtaler meg som en av de andre «gamle traverne», kan jeg jo ikke godt la være, heller.

Jeg har alltid vært glad i teknologi som lar meg uttrykke meg. Jeg har aldri lært å spille noe instrument, men lærte tidlig at det er utrolig mye man kan gjøre med et par platespillere og en trommemaskin. Jeg ble veldig begeistret da nærradioen gjorde sitt inntog på åttitallet, og hadde noen flotte år i pionérånden som herska der.

Denne begeistringen ble naturlig fokusert på Internett og web da det begynte å å fotfeste på midten av nittitallet. Jeg fikk kjapt produsert min andel av veldig improviserte «hjemmesider» med et rikt utvalg av stort sett alt vi nå er enige om ikke hører hjemme på en webside. Senere fulgte jeg entusiastisk utviklingen av CSS og den enigheten som nå begynner å få fotfeste, om at standarder på web egentlig er en god ting.

Denne utviklingen hadde jo også et annet tydelig trekk: Fokuset på innhold fremfor teknologien rundt. Når man har laget et visst antall websider i privat regi, og ofte så å si uten å ha noe å fortelle folk, blir det litt kjedelig. Derfor fikk jeg lyst til å prøve bloggingen, hvor det handler mer om å uttrykke seg verbalt enn gjennom mer eller mindre vellykkede «hjemmesidedesign». Og slik ble «Lasses hjemmeside» til «ny og forbedret».

Litt mer teknisk informasjon finnes i intervjuet IT-nytt gjorde med meg for ikke så lenge siden, men den egentlige grunnen til at jeg blogger, er altså at jeg har muligheten til å kunne gjøre det. Et kort øyeblikk så det litt skremmende ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.