Høyt henger de

… og mange er de! Årets rognebær, altså.

Her i Nord-norge har vi vær. Jeg lurer på om ikke storparten av bloggingsene mine handler om nettopp været. Nå regner det, for en halvtime siden var det som og grillvær, og i går var det snø, regn, hagl, sol, snø, regn, sol og regn. Eller noe sånt.

Når det er såpass mye vær, blir det fort til at man snakker om det. Og når man snakker om været, kommer man gjerne inn på værtegn også. Og når jeg la merke til mengden rognebær vi har i år, kom jeg på et værtegn som sier at mye rognebær, det bærer bud om mye snø den påfølgende vinteren. Så det kan se ut som om det er bare å finne frem skiene. Trodde jeg.

Men så var det noen andre som fortalte meg at det nok er helt motsatt: Blir det mye rognebær, blir det en snøfattig vinter – for rogna skal slippe å bære tungt to ganger.

Så jeg nøyer meg med å konstatere at det er veldig mye rognebær i år, jeg. Og at det kanskje blir mye eller lite snø til vinteren.

9 tanker om “Høyt henger de

 1. Joda, det snødde skikkelig, men selvfølgelig ikke noe som ble liggende, da. Men Korgfjelltunnellen, som skulle åpne på fredag ettermiddag, ble tjuvåpnet natt til fredag da det var kaotiske tilstander på fjellet.

  Jeg håper også på mye snø – men den kan godt vente på seg litt ennå 🙂

 2. Joda. Jeg håper på mye snø jeg også, men etter som jeg, om ikke lenge, skal kjøre bortimot så langt nord det er mulig å kjøre i Norge håper jeg det varer enda en måneds tid (eller halvannen så jeg slipper unna). Piggdekk er vel uansett lurt å klistre på bilen før kjøreturen.

 3. Det vet jeg faktisk ikke helt enda. Jeg kommer inn ved Halden og kjører nordover frem til jeg treffer målet langt der oppe en plass. Retning nordover 🙂

  Men selve veien er enda ikke bestemt. Jeg regner med at jeg tar det meste litt på sparket og kjører dit GPSen sier at det er lurest å peke hjulene.

  Nå er det vel strengt tatt et godt stykke Norge igjen etter jeg har stoppet bilen da. Men det er langt nok nordover for denne gang.

  Kjøretips til Sortland (fra Uddevalla ;-)) mottas med stor takk.

 4. Alt jeg kan konkludere med er at jeg gikk rundt i 0slo på lørdag formiddag i t-skjorte, mens de innfødte hastet forbi med jakker og skjerf i halsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.