The Holiday

Jeg ser knapt filmer, dessverre — og jeg vet enda mindre om dem — men av og til treffer hane ei blind gullhøne, eller hvordan det nå enn var.

Jeg så nemlig en filmplakat for en stund siden. Det var reklame for en film som het «The Holiday». Den hadde Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law og Jack Black på rollelisten. Blant disse fire finner vi en som jeg gjerne ville hatt som bestekompis, ei som jeg antageligvis aldri ville blitt lei av tempoet til, en som er vakker og sjarmerende nok til å få meg til å spekulere på om det er på tide å skifte seksuell orientering og ei jeg ville giftet meg med på dagen dersom hun hadde nevnt muligheten. En film med disse fire kan da vel ikke bli dårlig?

Og det ble den ikke. Minst tre av skuespillerne var glitrende i sine roller, meta-referansene var passende både i mengde og form, det meste var akkurat så gripende og sjarmerende som en romantisk komedie skal være — og en film som både greier ha med temaet fra «Cinema Paradisio» og fortelle hvor overjordisk vakkert det er, kan i min bok vanskelig bli noe annet enn glimrende.

Det var rett og slett et par timer med pur underholdning. Ikke stort eller viktig, men godt, morsomt og koselig. Så, hvis du føler for noe søtt og romantisk som likevel ikke er platt og simpelt: Se «The Holiday»!

7 tanker om “The Holiday

  1. Og jeg så akkurat en annen STERKT severdig film med Kate Winslet på DVD (ikke sikker på hvilken rolle du hadde tiltenkt henne i ditt liv, men for min del tror jeg at jeg kunne ha kryssa av ved minst et par punkter): «Historien om David Gale». Anbefales!

  2. Kristian: Kate kunne vel inntatt et par roller hos meg, også. Hun kunne for eksempel reorientert meg etter min lille oppdagelsesferd med Jude Law …   men det var egentlig den der giftegreia jeg egentlig tenkte på med henne, da. Bare synd hun ble for sen …

    Men tilbake til det som er mulig å gjøre, ser filmanbefalingen absolutt lovende ut på IMDB. Alan Parker og greier. Den er notert, takk skal du ha!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.