HTC Desire og video

Å ta opp video er ganske så lettvint med alle mobiltelefoner, også HTC Desire — og med Android 2.2 på den, kan du til og med ta opp i HD —, men å se videoer eller filmer fra andre kilder har vist seg å være litt vanskeligere. Men nå har jeg funnet løsningen!

Det vil si, det er egentlig to løsninger jeg har funnet, så kan du velge selv:

Omkod videoene dine til å passe til Android

Noe av problemet er nemlig at Android er litt selektiv i forhold til hvilke videoformat som støttes. Dette kan du lese mer om hvis du Googler det. Men det er derfor mange videoerfiler som ikke kan vises på den. Jeg har provd med en rekke program som skal kunne omkode, men uten stort hell. Ikke før jeg fant programmet HandBrake. Dette finnes for det meste av plattformer, og Linuxutgaven finnes for nedlasting her: https://edge.launchpad.net/~stebbins/+archive/handbrake-snapshots/+packages.

Diet kommer riktignok ikke med «ferdig oppsett» for Andriodfilmer, men oppskriften på hvordan man koder filmer for Android finnes her.

Installer en tredjeparts mediespiller

jeg fant en som heter arcMedia. Den finnes for nedlasting i Marked, og spiller av en rekke formater, blant annet MKV, Xvid, WMV og DiVX. Jeg har prøvd den på en fem-seks filmer jeg ikke kunne spille av med den innebygde spilleren på telefonen min, og det gikk greit med alle.

arcMedia er veldig enkel, den har en filbrowser, en knapp for avspilling og pause, en knapp for å utvide en film til å fylle hele skjermen og en tidslinje hvor du kan hoppe i filmen. Svært enkelt, men alt jeg trenger. Programmet er, i alle fall inntil videre, gratis.

Så, nå er jeg fornøyd så langt. Det er befriende å slippe og bære med seg flere dingser når telefonen min tross alt har alt som trengs for å vise filmer og spille musikk når jeg er underveis, og med en bedre skjerm enn de fleste alternativene jeg kan tenke meg.

9 tanker om “HTC Desire og video

 1. Handbrake er ett glitrende godt verktøy til videokonvertering. For å konvertere til ett format som kan spilles på HTC Desire kan du rett og slett klikke på «presetet» «iPhone & iPod Touch»; om dette «presetet» finnes i din versjon altså. Fungerer glimrende for meg i alle fall.

  Android skal ha god støtte for H.264 og AAC og det er det du får med dette «presetet». Eksempelvis skal du uten problemer klare å se videoen på denne linken (1) og den har disse formatene (selv om den er spyttet rett ut fra QuickTime Pro).

  (1) http://kyrrebaker.com/2010/08/rask_seiling_pa_elleno/

 2. Har tidligere levd med smarttelefon som fordret filkonvertering, har nå en som bare spiller av det du måtte dytte i den. Det er ingen tvil om hva som er best i mine øyne. Handbrake tar praktfulle DVD-kopier til podens PC-baserte filmbibliotek, men å konvertere filene en gang til for å se dem på en smartfon som både har diskplass, prosessor og skjerm til å håndtere originalfilene? Ikke tale om. 😉

 3. Kyrre: Videoen på hjemmesiden din fungerer helt fint. Men jeg fikk ikke «iPhone & iPod Touch»-innstillingene i HandBrake til å fungere, av en eller annen grunn. Kanskje jeg blingsa på noe? Men Android-innstillingene jeg linker til virka i alle fall, og jeg har lagra dem som alternativ i HandBrake.

  Og jeg skjønner godt hva du mener, Eirik – når man er vant til VLC på Linux, virker all denne konverteringa litt … unødvendig. Det var derfor arcMedia var et så hyggelig bekjentskap!

 4. Hm. Nei. Trykker du på «preseten» så endrer den jo på alt så jeg tror nok ikke du har blingset. Kanskje det har med hva som er installert av «encodere» og slikt på maskinen(e)? Ikke vet jeg. Men en egenlaget «preset» fungerer jo minst like bra så 🙂

 5. Lastet ned Arcmedia å det er en bra avspiller og videoene som før ikke funket får jeg sett nå.
  Men får et problem med at lyden kommer litt i forkant av bildet… Noen løsninger?

 6. Lastet ned Arcmedia å det er en bra avspiller og videoene som før ikke funket får jeg sett nå.
  Men får et problem med at lyden kommer litt i forkant av bildet… Noen løsninger?

 7. Nei, Lars, jeg har ikke merket noe til dette selv. Jeg ser heller ikke at ARCmedia kommer med noen mulighet til å synkronisere dette bedre.

  Men nå kan vi jo kjøpe betalingsapplikasjoner i Norge også, kanskje finnes det noen bedre medieavspillere tilgjengelig mot noen kroner?

 8. Har lastet ned noen men de fleste tar ikke filer som AVI osv…
  Fant en spiller som heter Vplayer den funka litt bedre, ellers skal Android lansere en egen divX player som skal ta det meste men den er fortsatt under produksjon…

 9. Gode nyheter, Lars! Jeg har lurt litt på hvorfor Android har vært så selektiv på videoformat, det virker litt meningsløst. Det er jo mange muligheter, også om man vil slippe unna patenthelvete.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.