Hvor mye er et løfte verdt?

I dag bekreftes det at stortingsflertallet ikke er innstillt på å holde det de lover når det gjelder barnehageforliket: www.nrk.no/nyheter/innenriks/4793260.html

Fremskrittspartiet og Senterpartiet går bort fra det de tidligere har lovt, og støtter en utsettelse av maksprisen. Dette gjør de fordi det ikke finnes nok barnehageplasser, og det derfor ville sett ille ut når søknaden hadde økt på grunn av lavere priser. Så da er det langt bedre å leke struts, stikke hodet i sanden og sørge for at barnehagene fortsatt er så dyre at bare de med best råd kan bruke dette tilbudet.

Med et års utsettelse vil dette bety at jeg går glipp av en forventet reduksjon i utgifter – «skattelette» Stortinget har lovt meg, om du vil – på 20.400 kroner i året. Jeg tror jeg kan klare det økonomisk. Men jeg vet også at det er mange som ikke gjør det.

Men det er klart – et sted må pengene hentes når de med de høyeste inntektene skal få skattelette. Det er valg til høsten. Stem på et parti som står for det du mener er viktigst.

Les også «Til Kjell Magne Bondevik» og «Svar til kjell Magne Bondevik» i Ellens blogg.

3 tanker om “Hvor mye er et løfte verdt?

  1. At det går an! Løftebrudd på høyt nivå og svik mot småbarn og deres foreldre! Slik sirkelargumentasjon trodde jeg bare fantes i teologiske kretser – og ikke politiske. Jeg tror jeg må skrive et brev til både Haga og Hagen …

  2. Da må man vel ta et som ikke er representert på Stortinget. Selv om jeg er medlem i SV, synes jeg egentlig det er litt synd at RV ikke har noen representanter på Stortinget. Jeg tror ikke jeg vil ha dem i maktposisjon, men de politikerne jeg kjenner til fra RV er veldig flinke til å si i fra, og det trengs – kanskje spesielt hvis høstens valg skulle føre til et regjeringsskifte mot venstre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.