Jula varer helt til grillsesongen begynner!

OK, da — så ble vi ikke enige om når jula slutter. Vi får heller være enige om å være uenige, en pen måte å si «jeg har rett og dere tar feil» på. Men i denne helga slutter altså også jeg av julefeiringa. Og starter grillsesongen!

Snøen kommer jo åpenbart ikke, så her må man finne på andre måter å feire vinter på. I går inviterte vi naboen på grillparty — med pølser og brus, grillspyd, brød med hvitløkssmør, øl og vin og alt som hører til. Vi fikk også prøve de glimrende, tovete sitteunderlagene fra bestemor i Trondheim, og de fungerte som bare det! Guttene hadde sykkelkonkurranse mens maten ble ferdig, og alle hadde en flott kveld.

I dag hadde vi en liten bytur, og jeg fikk svaret på et av de spørsmålene som har plaget meg mest hittil i vinter. Fauske og Salten er scooter-land, og antallet snøscootere i forhold til folketallet her er omtrent som antallet SUVer i Los Angeles. Men hva gjør scooterfolket (eller «skuterfolket», som det heter her, da) når det ikke er noe snø? Og i dag fant jeg heldigvis det ut, jamnfør bildet under: De finner fram vannscooteren!

OK — vi bor langt nord for polarsirkelen, og har så langt en snøfri januar. Men det handler egentlig mest om hvordan vi tar det. Det går som regel an å ha det bra!

13 tanker om “Jula varer helt til grillsesongen begynner!

 1. Ja du starter grillsesongen tidlig… nå venter jeg i spenning for å høre når badesesongen starter. 🙂 Eller er det kanskje skisesongen som kommer først? (vannski altså)

 2. Noen griller, andre gruer seg til de må fram med skiene og lånt pulk. Her i Oslo har det snødd stort sett hele dagen, men med litt varierende intensitet. Med det som kom i forrige runde har vi nå nesten mer snø enn vi fikk hele sist vinter. Er’e som skjer’a…?

 3. Takk for tipset, Eugenie: Vannskirenn er kanskje det neste vi bør fyre igang, ja. Kanskje et «gaukrenn», med kostymer og idealtid? 🙂

  Naboene mine er så vant til grilling herfra, Elf, at det er større sjanse for at de ringer ambulanse hvis grillosen forsvinner.

 4. Lasse sier: «Jeg Kunne godt ha tenkt meg litt av snøen deres …»

  Nei hysj ikke si sånt… vi har det så fint atte. Bakken er helt bar og tørr, akkurat som på sommeren, og det er slik jeg liker det best. Eneste som mangler nå, er lyse netter og høyere temperatur.

 5. Eugenie: Jeg regner med at du ikke har gutter på tre-og-et-halvt og snart sju som går på veggen på grunn av manglende boltre-snø? Få nok til å lage ei skiløype, i alle fall!

 6. Nei det har jeg ikke, så jeg er kanskje heldig sånn 🙂
  Synes det hørtes koselig ut med grillfest, og hva gjør man ikke for å gi barna noen fine opplevelser?
  Men slapp av Lasse, snøen kommer, uti februar får vi rikelig med snø, og det blir godt skiføre. Når den først kommer, blir den liggende så alt for lenge.
  Men først i april, vil jeg helst ha det bart igjen, så jeg kan nyte våren før sommeren kommer. Liker ikke å gå rett fra vinter til sommer. 🙂

 7. Det ser ut til at vinteren har flyttet på seg ja. Her i Trondheim har vi hatt maks ei uke med grei vinter siden den første snøen kom. Men det kommer vel i slutten av måneden..

  Det minner meg på at jeg må dra på snøscootertur igjen, når jeg får sjansen. Det er ingenting som er så bra som å få kick ut av snøscooter i fjellet, før man setter seg ned med termos og matpakke på toppen.

 8. Hehe, Audun — derom strides befolkningen definitivt her i scooterens kjerneområde. Vi er også mange som setter pris på å kunne ta en skitur og finne frem termos og matpakke ved snustedet uten å få ørene fylt av motordur …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.