Just in case – of emergency

Innimellom dukker det små godt mente merkverdigheter opp i innboksen — som da vi alle skulle lære oss å redde Ingrid — og som regel går det i bøtta. Men en sjelden gang kommer det noe som ikke ser så dumt ut, heller. For eksempel det som jeg fikk i dag:

Tenk på de som er glade i deg og legg inn ICE kontaktperson på din mobil !

Ambulansefolk har oppdaget at de fleste skadde har mobil på seg, men vet ikke hvem de nærmeste pårørende er i adresselisten. Det kan være smart å ha et felles begrep på den man kan kontakte.

Forslaget er at alle lager en person som heter «ICE» (In Case of Emergency). Under dette navnet står den som du mener bør kontaktes dersom noe hender med deg. Dersom du ønsker flere personer, kan du bruke ICE1, ICE2, ICE3

Dette er en enkel sak å få til, er gratis og kan gjøre en stor forskjell når det gjelder. Lag med en gang en ICE-adresse med et telefonnummer.

Jeg er ikke ambulansesjåfør, så jeg vet ikke hvor mye det har for seg. Men jeg syntes umiddelbart det var en litt god idé – så jeg oppretta en slik kontakt, jeg. Hvis det ikke har noe for seg, er liksom det verste som hender at jeg har en kontakt i lista mi som aldri blir brukt. Og så får vi håpe at ingen noen sine trenger denne.

4 tanker om “Just in case – of emergency

 1. Tusen takk for et veldig godt tips!
  Har nettopp opprettet en slik kontakt selv, og håper som deg — at det aldri trenger og bli brukt!
  Jeg har også et donor-kort i lommeboka hvor et par viktige personer står oppført, men veldig greit å ha noe slikt på mobilen også!

 2. Jeg innbiller meg at ambulansesjåfører har litt annen fokus på et ulykkessted, men for sykehuspersonale, etc. kan det kanskje være praktisk. Det er i hvert fall ingenting å tape på å ha en ICE-kontakt på telefonen.

 3. Den samme tanken slo meg, Martin. Men på den andre siden kan det kanskje være at ambulansesjåfører har behov for informasjon om allergier og slikt?

  Uansett, som du sier, det er ingen ting å tape.

 4. En annen ting man kan bruke for å gi viktig informasjon dersom uhellet skulle være ute, er en SOS-kapsel. (finnes som halskjede eller armbånd) Oftest blir disse brukt av personer med allergi eller diabetes, men det hindrer ikke andre å bruke dem.
  Hadde en slik for noen år siden (har visst gjemt den et lurt sted), og brukte den særlig når jeg reiste utenlands. Man fyller ut personalia, viktige telefonnumre, blodtype osv…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.