MGP 2010 — første semifinale

Så var vi i gang. Norge er verter for TV-festen fremfor noen, Melodi Grand Prix, eller Eurovisjonens Melodifestival, og i kveld gikk første semifinalen av stabelen.


Slovakia. Foto: Birte Njøsen Horne, lånt fra NRK sine websider

Jeg må tilstå at jeg ikke ble alt for imponert av kveldens gjennomgang av de 17 låtene som de ti første finelistene skal velges blant:

Moldova: Går ut i hundre, men roer seg litt etter hvert. Slettes ikke ille, men heller ikke mer. Dama var litt søt, men too much to handle.

Russland: Begynner balladekjøret. Litt sjarmerende, litt originalt men fremfor alt; kjedelig. Bonuspoeng for å stå oppreist i den vinden.

Estland: Pianisten er visst veldig sint på piano sitt. Resten av sceneopptredenen var egentlig mest merkelig. Men ikke uten underholdningsverdi!

Slovakia: Umiddelbart må jeg si at vokalisten var bra. Men vi må jo høre sangen, også. Og den er veldig sånn som en øst-europeisk MGP-sang skal være. Dama var nok det beste.

Finland: Tør å synge på finsk igjen. Gøy. Sjarmerende sang og fremføring, men neppe noen vinnerkandidat.

Latvia: Og vi klaga på engelskuttalen til Didrik?! Ellers var det en langsom og pretensiøs, trist affære.

Serbia: Er det der en mann? Han høres sånn ut, men … dette er sånt som vi bare ser en kveld i året. To om de hadde greid seg til finalen.

Bosnia & Herzegovina: De er på rockekjøret i år. Sangen var egentlig ikke så ille, men de sølvkledde kristne skulle vært bytta ut med et rockeband.

Polen: Eplespising på scenen var i allefall noe nytt. Men jeg vet ikke om jeg vil kalle det etterlengtet. Ellers var de til og med så tradisjonstro at de kledde av seg underveis. Men det hjalp ikke stort.

Belgia: En litt sjarmerende ballade fra en litt sjarmerende mann. Men den passer nok bedre som siste dans på fritidsklubben enn i MGP.

Malta: Vi holder oss i klinetangotakt, men med Malta kommer MGP-arrangementet på det. Sangen er et vakkert gjesp. Har forresten Mira Craig designet sceneantrekket?

Albania: Tung europop med halvgal fiolinmann og alt som hører til. Neppe noen gullkandidat dette, heller.

Hellas: De trenger kanskje heller cash enn stemmer for tiden? Dette var i alle fall gresk så det holder. Men i kveldens konkurranse, er det nesten en fordel …

Portugal: Stiller med knusedeilig ungjente som synger vakkert. Men sangen er minst like kjedelig som innpakningen er fin, og da hjelper det ikke. Går sikkert til finalen, men ikke mye lengre.

FYR Macedonia: Høres veldig MGP ut til å begynne med. Og med halvnakne danser, holder man jo de beste MGP-tradisjonene levende. Så sper vi på med rap og gitarsolo for å få med hele pakka. Men er det bra musikk? Vel …

Hviterussland: En til av samme slaget som nevnt tidligere: Pen innpakning, kjoler med GP-rekord i petter, flinke folk – men en dørge kjedelig ballade.

Island: Disco slik det skal gjøres. En sikker vinner på de fleste syden-diskotek i sommer. Flott stemme på Hera, og det minst triste bidraget i denne første semifinalen.

Jeg vet ikke om jeg greier å velge meg 10 jeg synes fortjener å gå videre av disse 17, jeg! Så Europa får bestemme seg helt på egen hånd!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.