Pasta med bacon og blomkål

4-åringen hjemme hos oss har plutselig bestemt seg for at han ikke spiser svinekjøtt. Hva foranledningen til dette kan være, får vi nok aldri vite. Så vidt vi vet, har han ikke vært i kontakt med noen religiøse som kunne ha funnet på å omvende ham, og flere av hans tidligere favorittretter har vært av svinekjøtt, så dette er et mysterium. Og litt tungvindt, i og med at resten av husstanden fremdeles er glad i svin. Men vi finner nok løsninger etterhvert som problemene melder seg!

Grunnen til at jeg kom på å skulle blogge dette, var at jeg leste Andreas Viestads artikkel «velg flesk», om bacon. Bacon er også noe av det beste jeg vet, og noe det kan være vanskelig å finne alternativer til når man altså har noen som krever kosher meny i huset. Men en løsning, er å lage mat hvor de forskjellige bestanddelene serveres hver for seg, slik at man kan velge bort svinekjøttet. Da er en av mine favoritter Pasta med bacon og blomkål.

Ingredienser:

 • Pasta Penne (pastarør)
 • Bacon
 • Blomkål

Ostesaus:

 • 2 ss smør
 • 2 ss hvetemel
 • 4 dl melk, 1/2 ts salt
 • 1/2 ts hvit pepper
 • 2 dl reven hvitost, gjerne litt parmesanost og mye cheddar

Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk. Dette er greier som brenner seg fast lett, så pass på, og bruk god tid. Kok opp, krydre og rør inn ost helt til slutt. Ha i litt frisk, hakket persille dersom du vil ha litt farge. Bacon stekes i terninger på middels varme, jeg bruker å koke blomkålen raskt i buketter, og pasta kokes etter oppskriften på pakken. Men ikke kok verken den eller blomkålen for mye!

Dette kan serveres på mange måter, men her hos meg serverer jeg alt hver for seg. Da tar alle det de vil ha, og så slipper de som ikke liker gris å få baconsmak på noe som helst. Og det er godt med en salat og noe godt brød til. God fornøyelse.

11 tanker om “Pasta med bacon og blomkål

 1. Svjv er det kun muslimene som har en diett fullstendig fri for svinekjøtt. Enkelte muslimer krever vel også at kjøttet de spiser skal være slaktet på halal-vis (dvs. at dyret skal blø ihjel). Uttrykket kosher stammer vel derimot fra ortodoks jødedom, og betyr at meieriprodukter og kjøttvarer skal holdes adskilt. Jødene har imidlertid ingenting imot svinekjøtt, så vidt meg bekjent. Men jeg er ingen autoritet på området.

 2. Nei, K. Jeg har fått klar beskjed at det ikke skulle være noe pølse til bursdagen om en måneds tid. Selv var han fornøyd med kake, men ble veldig glad da jeg sa at jeg kunne lage en pizza med kjøttdeig … 🙂

 3. Fantastisk! Naturen taler fornuft til og gjennom din sønn.
  Svinet har ikke svettekjertler. Fra naturens side er det en åtseleter, som ikke skal spisees av andre dyr. Når svinet dør, går det meget hurtigere i forråtnelse enn drøvtyggerne.
  Alternativ til bacon er stekt fårepølse (uten svin).
  Leverpostei basert på sinelever frarådes!
  Magert svinekjøtt finnes ikke, idet kjøttcellene til svinet inneholdet i tillegg til skadelige stoffer mye fett!
  Jødene spiser nok ikke svin.
  Jeg er hverken jøde, muslim eller fundamentalist, men tilhenger av naturens mening med vekster og dyr.
  Svine-avl er bøndenes billige måte å produsere mindreverdig, skadelig menneskeføde på.
  Hipp, hurra for sønnen din. Slike trenger vi mange av.
  Hilsen
  Svein Erik

 4. Jeg må dessverre skuffe deg med at han har konvertert tilbake til sitt gamle, fleskespisende jeg igjen. Men litt gode nyheter er det likevel, da – den perioden han ikke spiste svin, gjorde nok at vi begynte å spise mer av sånt som du sikkert synes er bedre, ikke bare mer fåre- og oksekjøtt men også mer fisk og grønnsaker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.