Samsung syncmaster 940 mw

Årets julegave fra nissen til Ellen og meg var hver vår Samsung Syncmaster 940 mw. Snill nisse!

Dette er en 19» LCD bredskjerm (16:10) med en oppløsning på 1440×900 punkter, DVI og VGA-innganger, integrerte høyttalere og — rosinen i pølsa — TV-tuner! Derfor har den også SCART-, komponent-, video-, audio og s-video-kontakter. Alle tilkoplinger er lett tilgjengelige, oppsettet av skjerm og TV er enkelt og lettforståelig og menyen var tydelig og relativt lett å navigere i.

Kvaliteten på både DVI– og VGA-bildet er etter min oppfatning meget godt — autojusteringen fungerer fint, skjermen har et klart og fint bilde, baklyset er jevnt og godt og jeg fant ikke noen døde piksler på noen av skjermene.

Lyden i de innebygde høyttalerne er helt akseptabel. Selvfølgelig uten særlig mye bass og dybde, men befriende fri for «plastikkasselyd». Med den medfølgende audiokabelen kan høyttalerne også brukes som PC-høyttalere, noe som sparer plass på skrivebordet dersom du ikke har entusiastkrav til PC-lyden.

Det jeg var mest spent på — og hadde de laveste forventningene til — var TV-prestasjonene, men her ble jeg positivt overrasket. Hvis TVen må endre størrelse på TV-bildet (for eksempel for å vise et 4:3-bilde med sorte kanter øverst og nederst), eller den prøver å vise et 4:3-bilde i fullbredde ved hjelp av såkalt «smart zooming», så sliter den noe. Men resultatet er likevel akseptabelt. Og med 4:3-visning eller TV-sendinger i ekte widescreen, blir resultatet overraskende bra, langt bedre enn jeg forventet på en LCD-TV i denne prisklassen

Bonusen er PIP – eller «Picture in picture». Jeg stussa litt i første omgang over denne, for jeg kunne ikke tenke meg at en skjerm i denne prisklassen hadde to tunere, noe som vanligvis er en forutsetning for en fungerende PIP-løsning. Men poenget var selvfølgelig at vi kan legge TV-bildet over PC-skjermen!

Den lille TV-ruta fungerer helt glimrende for å følge med i et eller annet. Den lar meg velge mellom 16:9 og 4:3, noe jeg savnet i PIP-vinduet på den store TVen. Underteksten i PIP-vinduet er lesbar selv for en mann som begynner å trenge briller stadig oftere, og PC-skjermbildet er like skarpt og klart selv med en liten TV i et hjørne av skjermen.

Jeg er veldig fornøyd med skjermen, og synes den gir mye for pengene. poengsum 5/6, prisen tatt i betraktning.

1 tanke om “Samsung syncmaster 940 mw

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.