USB-strømbryter

Det er mange dingser som etter hvert samler seg rundt en PC. Hos meg er det for eksempel ofte en ekstern harddisk eller to, det er en forsterker, en USB-hub, en scanner og et digitaliseringsbord. Ingen av disse trenger å være koblet til lysnettet når PC’en ikke er påslått.

Dette skaper unødig varme, det kan være noen brannfeller lurende her, og for en ekstern USB-disk jeg har, er det til og med direkte skadelig at den står på 24/7 – den kommer uten strømbryter eller spin-down, så den snurrer i vei på 5700 omdreininger i minuttet selv om PC’en forlengst har tatt kvelden. Så jeg ønska meg en PC-styrt strømbryter!

Noe sånt var selvfølgelig ikke å fremskaffe. Men USB-porten leverer jo strøm så lenge PC’en er påslått, men ikke når den slås av. Hva om man brukte denne strømmen til å styre et relé, som kan slå av og på strømmen til disse enhetene?

Som tenkt, så gjort. Nesten. Problemet er bare at jeg ikke er noen gjør-det-selv-mann. Men jeg kjenner en! Min far Kjell Dahl er en sånn mann som får til å lage det aller, aller meste når han får planlagt det. Så mellom soverroms- og trappesnekringen hos broderen, har han faktisk laget det som etter hva jeg har bragt på det rene er verdens første USB-styrte strømbryter, og den fikk jeg altså i bursdagsgave. Tusen takk, pappa – den blir nok brukt daglig.

3 tanker om “USB-strømbryter

  1. Wow, det er jo rett og slett genialt! Har dere tenkt på å lage flere og selge? For meg virker dette som en typisk ting Think Geek ville elsket å få i sin katalog.

  2. Kudos til din far for å ha lagd en slik på egenhånd. Dog. Jeg har en «tilsvarende» sak liggende (en eller annen plass, og ikke i bruk) selv og den er masseprodusert. En fin liten grå boks, ikke ulik den du poster et bilde av i form, dog med en egen «power off» knapp dersom jeg vil skru av ting selv om maskinen står på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.