Useriøs eller markedsrettet TV?

«Jeg synes denne partilederdebatten er annerledes enn den på NRK. Her satser man mer på underholdning», sa Høyre-leder Erna Solberg til Bergens Tidende i går kveld, i følge Dagbladet.

«Det er viktig å skape engasjement. Men når debatten gires opp, er det ikke sikkert det er en fordel for velgerne. Det blir ikke så informativ» sier Høyrelederen videre. Selv sier jeg “Jøss! Sier du det?”.

TV2 har ett mål for øyet: Å få nok seere til at annonsørene foretrekker dem. Da er det ikke viktig hva som er bra for velgerne, hva som er bra TV eller hva som er ansvarlig å gjøre. Det som er viktig, er hva som selger. Og siden Se og Hør er nordens største ukeblad, vet vi at reflekterte diskusjoner og saklig informasjon ikke akkurat er favoritt-brød-og-sirkus for folket.

Men det morsomme her, er altså at det nettopp er Erna Solberg som endelig har merket ulempene med markedsliberalismen partiet hennes har kjempet for helt siden Kåre Willock ble fornuftig. Så ved neste korsvei vil kanskje også Erna innse at markedet ikke alltid kan være vår eneste kontrollmekanisme?

Nei. Egentlig tror jeg ikke det.

4 tanker om “Useriøs eller markedsrettet TV?

  1. Du peker på et herlig paradoks på mange måter.

    Selv om svært mange i denne valgkampen har ytret seg mot medias dekning, så er det nok relativt gode grunner til at media gjør som de gjør.

    Dog er det få som benekter eksistensen av områder hvor fritt marked ikke gir noe svar. Alle de norske partiene, og de aller fleste økonomer både før og etter Adam Smith.

    Media kan være en slik en, grunnet sin posisjon som den fjerde statsmakt. Det er blant annet på grunn av samfunnsmessige forhold man har en ordning for pressestøtte. Da bør man også kunne ha en formening om faktisk media oppfyllen den rollen, man gir støtte til dem for å opprettholde. (Nå er det jo ikke alle som får slik støtte, blant annet medier det her er snakk om – så dette blir et mer generelt standpunkt og innvending)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.