Vår ære og vår makt

6. november 2007 er en av de store, store dagene i Norsk fotball. Et nederlagsdømt Rosenborg nedtynget i utenomsportslig fokus, har bestemt seg for å vise hvem det er som bestemmer. Trenere har kommet og gått, sportsdirektører har ledd og grått men det er gutta ute på gresset som tar ansvar.

Valencia — Rosenborg 0—2 er det mest oppsiktsvekkende resultatet på lenge. Hvis man i tillegg husker at Rosenborg også slo Valencia med de samme sifrene hjemme, og at spanjolene var godt forberedt på å møte Rosenborgmaskineriet, skjønner man at man kanskje har sett den største prestasjonen i norsk fotball gjennom tidene. Legg til at RBK ble snytt for en straffe, og at Koné var uheldig to ganger, så ser man at dette ganske utrolig.

Selvfølgelig er ikke Rosenborg videre fra gruppespillet ennå, og de gjenstående kampene mot Chelsea hjemme og Schalke borte kan gi helt andre resultat. Men Rosenborgspill som dette, gir oss all grunn til å glede oss. Da RBK valsa rundt med superstjernene på deres egen Mestalla stadion, forsto vi igjen at norske lag ikke er dømt til å tape middelmådige kamper mot totalt ukjente lag i Europas bakgårdsligaer. Så stupte Steffen Iversen inn 0—2-scoringen, og jeg tok meg et glass vin og feira Norges uten tvil beste kollektiv på fotballbanen uten tanke på resultatet. Seieren ble en ren dessert!

Vår ære og vår makt
Har RBK oss brakt!

6 tanker om “Vår ære og vår makt

  1. Gratulerer, det var imponerende, det må jeg si, selv om jeg bare så sporadisk på kampen i et lite hjørne av skjermen, hos meg hadde selvsagt kampen på Anfield førsteprioritet og det gikk ikke så verst det heller 🙂

  2. Einar: At folk absolutt må fortelle om sin manglende evne til å forstå ting i kommentarfeltene til andre folks blogger, er noe som alltid har fascinert meg. Er det flere ting du ikke skjønner deg på som du har lyst til å dele?

    😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.