1, 2, 3 … MEME

Mai er her med masse fridager, og fridager fører til lediggang. Med lediggang kommer som kjent alt ondt, og i bloggeverdenen manifesterer det seg i form av meme-er. Jeg har blitt tagget av Stian, med følgende oppgave:

  • Pick up the nearest book.
  • Open on page 123.
  • Find the fifth sentence.
  • Post the next three sentences.
  • Tag five people, and acknowledge who tagged you.

Ok, here goes:

Kan folket glemme at det nettopp var uenigheten i den demokratiske leiren som var en av de avgjørende årsaker til at fascismen kunne etablere seg i en rekke land?»

Ja, det er noe så enkelt hun vil ta opp ved leilighet, simpelthen fordi disse menneskene, disse mennene enkeltvis og samlet, men ut fra forskjellige forutsetninger, er berust av en slags fair play-romantikk; noe de forveksler med «demokratiets vesen» …

Den blå blomsten faller ut av de feberhete hendene, dens farver går igjen i de bleke hendenes blå årer.

Setningene er fra en liten godbit av en bok, førsteutgaven av Johan Borgens «Kjærlighetsstien» fra 1946. Johan Borgen var en ordkunstner av de store, det jeg har lest av ham er vakkert, malende og utfordrende. I samme hylla står novellesamlingen hans «Noveller om kjærlighet» som kanskje er den boka som har satt dypest merke i meg av de jeg leste i litt yngre dager. Om noen skulle trenge det, er det en klar anbefaling til sommerlesning.

Pinging? Jo, siden det er en del av oppgaven, så jeg må trø til: Esquil, Hjorten, Kyrre, Mihoe og Monica. Gratulerer med dagen, liksom 🙂

2 tanker om “1, 2, 3 … MEME

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.