Rett far på rett plass?

Folketrygdfondets sjef Tore Lindholt går hardt ut mot politikere som vil ha en kvinne som ny konsernsjef i Statoil. Han mener at det viktigste er å få den beste kandidaten, ikke om det er en kvinne eller en mann.

Jeg greier ikke helt å fri meg fra tanken på at et eller annet er feil her, jeg. Har man ikke alltid lett etter den beste kandidaten? Jeg vil egentlig tro det – og erfaringen hittil med Statoil-ledere, viser jo at det ikke har vært spesiellt vellykket.

Så kanskje vi kan plukke etter kjønn denne gangen. Og når neste konsernsjef må kastes, kan vi prøve å plukke etter … – tja, skonummer, kanskje? Og så etter hårfarge, etter hvilket kjæledyr eller kanskje etter hvor mange barn man har? Det siste sier jo kanskje til og med noe om lederegenskaper, når jeg tenker meg om.

Uansett; at dette skal bli så mye verre enn det har vist seg å bli når man har lett etter den beste kandidaten, det tviler jeg på.

1 tanke om “Rett far på rett plass?

  1. Jeg forstår sarkasmen, men jeg må bare få sagt at jeg stoler _faktisk_ instinktivt på alle jenter med 36 eller mindre, og gutter med 40 eller mindre, i skonummer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.