Helgas gladnyhet

Kaffe skal visst ikke være bare sunt. Og at øl har sine negative sider, er vel de fleste også enige om. Derfor var det morsomt med en liten gladnyhet i den sammenhengen: Kaffen reparerer noen av de skadene alkoholen gjør!

Det er streikende Dagbladets nettavis som kommer med denne nyheten i dag. Litt synd, da – at det ser ut som om de streiker fra oss øllet, også. Det går selvfølgelig an å drikke masse kaffe, da – slik at man er klar til øllet kommer tilbake. Hvis ikke butikken er tom for kaffe på grunn av streikende transportarbeidere …

Vi trenger en gladnyhet i disse tidene.

7 tanker om “Helgas gladnyhet

 1. Vel. Hadde det vært kaffe dere gikk mot stor mangel på så kunne jeg jo sendt noen pakker med Gevalia.

  Sender selvfølgelig også øl til «underernærte» medbloggere, men det er noe som sier meg at transportkostnadene for en kasse med Prips; fra midt-sverige til Fauske; ikke er forsvarlig 😉

  Forøvrig var skærtorsdags-køen til Svinesund etter sigende «tidenes lengste» i år. En sammenheng med streiken? 😉

 2. Kyrre: Jeg trodde du var en nordmann i Sveirige som hadde begynt å skrive dansk jeg, nå!

  Og jeg regner med at grensehandlerne har gode dager nå, ja – men vi skal bare grensehandle med god samvittighet, ser det ut for: «Vi ønsker hverken å ramme kjøpmennene eller folk flest. Vi vil ramme de rike grossistene. Det har vi klart», sier forbundsleder Per Østvold i Norsk Transportarbeiderforbund til Dagbladet.no:

  http://www.dagbladet.no/dinside/2004/05/21/398585.html

 3. Det er dét jeg alltid har visst. Eller, jeg har i hvert fall selv følt hvor godt kaffe er etter en eller to eller mange øl. Men har noen en forklaring på hvorfor man er så grådig på skikkelig feit mat dagen derpå? Ingenting smaker som en dryppende, grisete, dressingneddynget hamburger etter en fyllekule. Warum, warum ist die banane krum?

 4. IANAD (I Am Not A Doctor 😉 men alkohol er jo fettløsende, da – kanskje vi rett og slett får i oss mindre fett når vi skyller det ned med alkohol?

  Eller så kan det jo være fordi vi spiser så mye snop&snacks til drikken vår, at kroppen får abstinenser når fettinntaket blir under «faretruende».

  Eller kanskje det er fordi en fyllekule reduserer oss såpass at kroppen skriker etter lett anvendelig energi for å kunne restituere seg. Fett og sukker er gode kamerater da, er de ikke det?

 5. Jeg tror fett-behovet har noe med at alkohol gjerne brukes for avfetting av biler o.l., altså at det fjerner fettet i tarmene eller noe sånt. Det er i hvert fall slik det føles dagen derpå, og ditto motsatt når en McFat er fordøyd. Aahh.. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.