God middag

Selv om det ikke er mer enn en time i bil (40 minutter med tog) unna heimplassen, er jeg av og til på hotellovernatting i Bodø. Da varierer det litt hvor jeg bor, men det er ofte på Grand Hotell, og da blir jeg glad!

Ikke fordi Grand er verdens beste hotell – selv om det er bedre enn mange. Ikke fordi de har trådløst nettverk, heller – fordi det er Telenor, og alt for dyrt – men mest fordi de ikke har restaurant. De har derfor avtale med en annen restaurant. Og denne restauranten, det er det store salgsargumentet: Svendgårds.

Trond Svengård (hvorfor heter halvparten av norges beste kokker “trond”?) har vært med på å vinne Bocouse d’Or sammen med Charles Tjessem for et par år siden – og etter det har det bare gått oppover. Først startet saltdalingen Svendgård restauranten “Lysthuset” i Bodø, men etter hvert flyttet han over til restauranten som bærer hans navn. Og dette er en sjelden kombinasjon av et lokale med absolutt stil, glitrende servering med akkurat passe løs snipp og selvfølgelig spennende, variert og helt uangripelig mat.

Her får du skrei og hval slik du aldri har fått det, du får tradisjonelle retter på nye måter og nye retter på tradisjonelle måter. Og en Crème Brûlée for historiebøkene.

Er du i Bodø, så prøv. Det er en opplevelse du bør ta med deg. Og egentlig er det ikke dyrt. I forhold til opplevelsen, er det faktisk rimelig. Og er du sjelden i Bodø, er Svendgårds nesten grunn nok i seg selv til å ta en tur.

Et lite tillegg

Kanskje jeg var litt streng med Grand Hotell, forresten. Å si at det beste med hotellet er at det ikke har restaurant, er nesten litt slemt. Og jeg er ikke slem.

Andre fordeler med Grand er et veldig spennende bygg, som igjen reflekterer en lang historie, men likevel hyggelige og moderne lokaler (akkurat nå sitter jeg under glasstaket som skimtes bakerst på bildet, og det er en veldig hyggelig spisesal å sitte og arbeide i), det er faktisk slik det ser ut på bildene. Men det viktigste av alt Grand kan tilby, er rene, fine lokaler og hyggelig betjening. Så jeg trives her.

Og nei, jeg har ikke fått en krone for å si det 🙂

3 tanker om “God middag

  1. Hvor mye koster Telenors nettverk? Jeg husker jeg ikke ønsket å bruke det ved et tidligere hotellopphold i Oslo, for det var i dyreste laget, men jeg husker ikke prisen. Er det en standardpris? Selv synes jeg tilgang til trådløst nettverk burde være gratis ved hotellopphold.

  2. Jeg hadde et gammelt 24-timerskort jeg brukte, og det var pålydende 150 kroner. Temmelig dyrt, ja. Men jeg tror Telenor har begynt med kortere abonnement, naturlig nok til lavere pris.

    Og det vil nok bli gratis etter hvert. Jeg har satt opp noen aksesspunkt på et lokalt hotell, og der fikk hoteldirektøren en klar anbefaling fra ledelsen i hotellkjeden om å ikke ta seg bryet med å lage noen betalingsløsning på det, siden betaling for slikt var på vei ut.

  3. Ja, jeg husker at jeg nettopp hørte om kortere perioder som var noe rimeligere, men likevel syns jeg mer om det siste du nevner. Jeg har også fått inntrykk av det etter hvert blir vanlig at betaling forsvinner. Og det er flott!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.