Bensinforbruk

35 liter bensin på 484 kilometer blandet kjøring på dårlige vinterveier, med piggdekk og stort sett med en fersk sjåfør bak rattet. Et par saltdalsturer på 3 mil hver vei, og en og en halv bodøtur på 6 er de lange lurene i perioden.

Det gir et snittforbruk på 0,72 liter per mil. Det er vel ikke så ille? Blir spennende med en ny test når sommerdekkene kommer på.

23 tanker om “Bensinforbruk

 1. Det høres ganske bra ut. Apropos bensin, jeg fikk nesten bakoversveis da min lokale Statoil plutselig solgte 95 blyfri til 9,85 i går. Det er første gang på ganske lenge at den har vært under 10-tallet.

 2. For deg som kjører Focus kan jeg anbefale dieselversjonen av nye Focus. Med en motor på 1,6 liter har jeg et gjennomsnittlig forbruk på mellom 0,54 og 0,56 på blandet kjøring, det vil si t/r jobben i tett kø. Nedre rekorde er utrolige 0,38.

  For meg ser det ut til at forbruket er omtrent likt om sommeren og vinteren, sannsynligvis pga. de småhårete hjulene.

  Med den gamle Focusen hadde jeg omtrent samme forbruk som deg. Vanligvis lå det mellom 0,7 og 0,8, litt avhengig av vær og kjøremønster. Var vel så vidt nede under 0,6 på langtur til Danmark.

  Jeg var for øvrig heldig og fikk fylle tanken full til 7,63 kroner literen i Drammen for et par uker siden. Hører riktignok til sjeldenhetene, men Drammen er blant de billigste stedene å fylle her på Østlandet. Normalt sett ligger den et sted over 9,- kroner.

  DinSide.no har for øvrig en prisliste for drivstoff:
  http://www.dinside.no/php/art.php?id=1931

 3. Jepp, Martin – dersom vi «velger bil selv», blir nok det neste vi kjøper oss en dieselfocus, ja. Muligens med en litt større motor. Men det kan også hende at vår neste bil blir den som ser best ut blant bruktbilene hos forhandleren.

  Det er nok uansett noen år til den vi har byttes ut.

 4. Tidligere var diesel noe jeg anså forbeholdt «de litt eldre», noe tregt og kjedelig. Hadde bestemt meg for bensinutgaven på 2 liter av Focus. Det var inntil selgeren spurte om jeg ville prøve en diesel…

  Sammenlignet med bensin er diesel rene raketten. Riktignok kortere register, men til gjengjeld mye mer krefter. Pakker du ofte bilen full, har henger eller liknende, ville jeg vurdert 1,8-literen, eller kanskje sågar 2-literen. For oss som kun er to i bilen er 1,6 tilstrekkelig, i tillegg til at det er mer økonomisk og miljøvennlig.

  Gamle-Focusen hadde jeg til den hadde gått omtrent 110 000 kilometer. Den hadde så langt gått som ei klokke, uten et eneste problem. Håper bare den nye er av samme kvalitet.

 5. Jeg hadde akkurat de samme fordommene mot diesel, Martin, helt til en kollega av meg kjøpte seg ny dieselbruktbil. Det var noe så kjedelig som en Toyota Yaris varebil, men du verden hvor den lille postmann Pat-bilen sparket fra mellom 30 og 90! Alle mine idéer om dieselbiler fikk seg en knekk akkurat da 🙂

  Og jeg har også bare gode erfaringer med Focus. Jeg sliter litt med å skjønne det når folk kjøper seg biler med de samme spesifikasjonene, men betaler minst 100 000 kroner ekstra på grunn av merket …

 6. Når jeg kikket på ny bil så jeg blant annet på Audi A4, en bil som gjør godt i øyet. Derimot var det lite godt for lommeboka… Riktignok gjaldt Audi-tilbudet 1,9 Quattro (4WD) mot 1,6 hos Ford, men så var det også plenty av utstyr i Forden som ikke kunne leveres i Audien. Uansett, prisforskjellen var nøyaktig 150 000,- kroner. Forstå det den som kan.

 7. Her i Sverige er det faktisk slik at diesel det siste halvåret har vært dyrere enn bensinen. En drøy krone over bensinprisen er ikke uvanlig på bensinstasjonene rundt omkring.

  Når Sverige AB i tillegg beskatter diesel-biler høyere enn bensin-biler, og forsikringen i tillegg blir dyrere så er det ikke morsomt.

  Jeg sikler jo litt på en ny diesel-Volvo for motoren der er ekstremt god- og driftig, men nå som det lønner seg for meg å kjøre bensinbil så er det ikke en gang noe å tenke på.

 8. Når det gjelder drivstoffgjerrige biler, spørs det om det ikke er Skoda som tar kaka – spesielt hvis vi skal se på totaløkonomi. Her er et utdrag fra en mail jeg fikk fra en venn av meg:

  «Etter forrige bensinstasjonsbesøk i Trondheim rakk hun i tillegg til distansen Trondheim – Rognan også 3 turer til Bodø og noe småroting på Rognan og i Bodø før et tankbesøk ble nødvendig på Hunstad. Det ble da fylt 40,6 liter diesel etter en utkjørt distanse på 1117 km, noe som gir et gjennomsnittsforbruk på 0,364 liter per mil. Med vinterdekk.»

  Da begynner det å bli så billig at det til og med er morro å kjøre Skoda. Og argumentene mot bensinprisen faller litt i verdi …

 9. Altså, nå er det min bil dere snakker om. Hvorfor er det ikke moro og ålreit å kjøre Skoda? Du kan sy sammen bilen akkurat som du ønsker, jeg har valgt sort lakk, et lekkert mørkt interiør, klimaanlegg, ESP, antispinn, 8 alu-felger, ryggesensor, xenonlys, 4 el-vinduer, godt skinnratt, cruise-kontroll. Legg så til gode nordiske piggfrie vinterdekk, og du er sikret myk og støyfri kjøring hele året. Hva som er morsomt, har med førerens personlighet og temperament å gjøre, men jeg har det trygt og godt og behagelig, og syns det er koselig å høre den seige 3-sylindrede dieselen brumme i bakgrunnen. Så får dere andre bare drive og spinne og bråbremse og kjøre sikksakk og det som dere syns er morsomt, fins sikkert bedre biler enn Skoda til det formålet…

 10. Martin: Nå er det vel antageligvis sånn at akkurat denne Skodaen kjører omtrent like mye på et år som en gjennomsnittlig mann midt i tyveårene har gjort hittil i livet – så argumentet om at den ikke passer for den som kjører mye, faller på sin egen urimelighet 🙂

  Kristian: Lim på et VW-merke, så er det sikkert ingen som sier noe 🙂

  Seriøst, hvis jeg hadde skulle kjøpt ny bil i dag, hadde Skoda vært med i vurderingen, helt klart. Samme hvor glad jeg er i Focus!

 11. Dere misforstår. Det er trist å kjøre Skoda. Kjører man i tillegg mye Skoda blir man ekstra trist. Vanskeligere er det ikke.

  Visse forbehold om at jeg er noe farget av å ha sittet på med en trist Fabia tas selvsagt.

  Er det for øvrig gått sport i å ha mest og best utstyr også, eller?

 12. Martin: Å ha sittet på i en bil, holder neppe til å mene mye. I så fall vil jeg hevde at Mercedes er de tregeste bilene som finnes på markedet …

  Og klart det går sport i utstyr! Den grønne bilen på bildet over ble faktisk valgt foran en ett år nyere søster – på grunn av ABS, AC, elektriske speil, elektriske vinduer, fjernstyring av stereoanlegget, fjernstyrt sentrallås, lettmetallfelger, oppvarmede forseter, racinginteriør, racingunderstell, takrails, TC, tilhengerfeste, tåkelys, varmetråder i frontruta og hva det nå var alt sammen.

  Men vi hadde flaks som fant denne – vi kjøpte som kjent «nyere brukt». Jeg mistenker poenget til Kristian å være at med en rimelig bil som Skoda, kan du kjøpe en ny bil, og få den laget på bestilling med en ganske så fin ønskeliste uten at du trenger å pantsette sjela.

 13. Åhh, jeg har da kjørt Octavia også. Far min hadde faktisk en Skoda 1300, en av de som ble produsert før VW kom inn i bildet. Den var knallgrønn og hadde utvendig laksetrapp. Rett og slett skikkelig guffen. Motoren så ut som en gressklippermotor. Der har du bil med sjel.

  At du hevder at Mercedes er de tregeste bilene på markedet kan lett motbevises. Hvordan akter du å motbevise at Skoda er trist? Men for all del, jeg syntes nå VW er trist også, jeg.

  Kanskje jeg skulle skrive litt om min egen bil. Kvalmt og harry, men greit for å poengtere at det er fullt mulig å kjøpe andre biler enn Skoda, og fortsatt slippe å pantsette sjela.

 14. Bevise og bevise, fru Blom. Du har åpenbart din standard, og jeg regner med du er fornøyd med den. Jeg kan jo ikke motbevise at Skoda eller VW er trist, det handler jo bare om hvor snobbete og/eller forutinntatt du er.

  Grunnen til at jeg kan hevde at Mercedes er trege biler, kommer av erfaringen min – som jeg selvfølgelig vet er liten og ikke minst uheldig – jeg har sittet på med et par Mercedeser med problemer. Poenget var bare at det ofte er litt skummelt å tro at ens egne oppfatninger er almengyldige, eller riktigere enn noen andres.

  Og du må gjerne skrive om din egen bil – enten her eller i et eget innlegg. Men dersom du fremdeles, som meg, kjører Ford Focus, må du ikke glemme at det egentlig er gubbebilen fremfor noen, da. Selv om den siste debatten i din blogg får meg til å lure på om du har byttet den ut med en Volvo …

  Ikke det at det gjør noen forskjell, da. Det er god plass til hatten i de aller fleste modellene til begge bilmerkene!

 15. Jeg vet selvfølgelig at Focus er både gubbe- og kjerringbil nummer en. Ellers hadde jeg ikke kastet stein i glasshus. Noe selvironi må man da ha. 🙂

  Når jeg sier at Skoda og VW er trist betyr ikke det at det er de eneste triste bilmerkene. BMW er også trist. I hvert fall designet. Men fars gamle 1300 var ikke trist. Helt seriøs der.

  Hvis du har sittet på med en Mercedes med problemer utgjør den ikke et veldig relevant sammenligningsgrunnlag, gjør den vel? Jeg har for øvrig kjørt Mercedes ved noen få anledninger. Ikke noe jeg ville kjøpt. Ikke de jeg har prøvd i hvert fall.

  Jeg skrev uansett en post om nykomlingen hos meg selv, så da er det bare å fyre løs. Hadde en kladd liggende klar til å bli postet, men var litt usikker på om det var litt vel harry å blogge om bilen. Jeg er uansett fra landet, så skit au.

  Jeg burde kanskje spredd litt bedre om meg med smilefjes i tidligere kommentarer, for å markere en viss ironi i kommentarne. Beklager det.

 16. Smilefjes hjelper nok ikke. Forholdet mellom en mann og hans bil er blodig alvor!

  Og selvfølgelig er det harry å blogge om bilen! Spesielt når den har mye ekstrautstyr. Men når ekstrautstyret ikke er kjøpt på biltema og montert selv, men derimot montert på fabrikk, er det den gode typen harry.

 17. Jeg er ikke fornærmet, men elsker å prate bil, og spesielt om MIN bil, og benytter enhver anledning til det, også her. Hvorfor jeg kjøpte Skoda? Jeg hadde noen veldig bestemte kriterier da jeg hadde bestemt meg for å kjøpe min første fabrikknye bil. 1) Velutstyrt småbil i 200 000 kr-klassen 2) liten, økonomisk og seig dieselmotor 3) mulighet for ESP og cruise-kontroll (det siste etter noen meget smertefulle langturer ned gjennom Sverige) 4) plass til en sykkel i bagasjerommet, så jeg kan ta med sykkelen på tur uten å ha den utenpå bilen. Da fant jeg bare 2 biler som fylte kravet: Peugeot 206 stasjonsvogn og Skoda Fabia stasjonsvogn. Fabiaen klarte sykkeltesten best, var litt lenger bak. Dessuten syns jeg den var den peneste av de to, med et elegant, men diskret og lite skrikende design, og ligner litt på Mercedes C-klasse stasjonsvogn bakfra. Utstyr og utstyrversjon har nok mye å si for følelsen. Kjørte en Polo leiebil for et år siden. Polo er bygd på samme plattformen, og har stort sett de samme motorene. Mye mer småbilfølelse, ga ikke den litt tunge og trygge følelsen som Fabia’en min gir, stygg og slitsom motorlyd osv.
  Fabiaen endte forresten på godt over 230 000 innen vinterhjul, årsavgift, komplett DEFA osv. var på plass. Morsomt at selgeren utropte den til den feteste Fabia han noen gang hadde solgt…

 18. Godt å høre at jeg ikke er alene om å være autofil. 🙂 Jeg valgte Focus av flere grunner. 1) Familien har personlige relasjoner i Ford-systemet, 2) det er en bil med lite feil og klassens beste kjøreegenskaper, 3) er billig å forsikre (sammenlignet med Audi og Volvo som jeg bl.a. også tittet på), 4) gir mye bil for pengene og 5) har mye plass. At man i tillegg fikk utstyr som ingen andre kunne levere gjør det jo også litt kult for en nerd med høy duppeditt-faktor. Tro det eller ei, men det er faktisk plass til 20″ felger på den nye Focusen. Det ble litt drøyt for meg, så jeg nøyde meg med 18″ kombinert med 30 mm senkesett. Skal tross alt ha litt komfort også, da. Prisen var dog i en litt annen klasse enn din.

  Du vet for øvrig ikke hva seig diesel er før du har kjørt Jeep Cherokee med diesel. Min blir som bensinmotor i forhold. 🙂

 19. Jeg er definitivt ikke en autofil person. Jeg kjøper ny bil til uka, etter mange år med min trofaste Mazda, men nå står nye reparasjoner for døren, reparasjoner det ikke er verdt å ta på en slik gammel bil. Hestekrefter, bilmerke og andre spesifikasjoner interesserer meg ikke, nei, jeg eier ikke bilinteresse. For meg er det noe som får meg fra A til B, verken mer eller mindre. Men for de som er interesserte kan jeg nevne at det nå blir Opel Astra for meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.