Melodi Grand Prix

I dag går den siste MGP-semifinalen av stabelen, og de faste leserne av denne bloggen er kanskje overraskede over at disse ikke har vært nevnt med et ord, etter som jeg har vist meg som en stor eurovisjonsfestivalmann ved tidligere anledninger. Grunnen til tausheten er todelt.

For det første, går det an å overdrive. Jeg mener, masse semifinaler for å stjele SMS-kroner fra ungene (og slekta til utøverne) er sikkert god butikk. Men det blir ikke nødvendigvis god TV av det. Melodi Grand Prix er en happening, og det går an med så mye glam og tull fordi det bare er to kvelder i året. Å utvide dette, er litt som å prøve seg med ønskereprise på “Tre nøtter til Askepott” i april – det fungerer dårlig.

For det andre, er det en grunn til at en del av disse sangene skulle ha vært valgt bort lenge før en finale. De suger! Jeg fikk ikke med meg alle sangene fra første semifinale, med de som gikk videre var ille, så jeg grøsser ved tanken på de som ble igjen. På den annen side, var det bare så vidt de to fungerende sangene fra Bodø kom seg videre – det var de som fikk sånt der “frikort” eller hva det heter (enda en måte å tappe SMS-kroner på) – se det kan jo hende at det var noe brukandes som ikke kom seg videre fra Alta.

Og Bergen hittil? Hun der som synger på norsk er ikke så ille, men det er jo så gjennomført Grand-Prix-musikk at den ville ha forsvunnet fullstendig dersom vi hadde sendt den til en finale. Ellers har det hittil vært bare sorgen. Og ennå har ikke Tor Endresen vært på scenen. Grøss.

2 tanker om “Melodi Grand Prix

  1. Jeg hadde dessverre rett. Men til min trøst, var det bare en av de absolutt dårligste låtene som gikk videre, da. Og jeg håper de som produserer låtene snart kan lære: Det har vært flere gode diskolåter i den nasjonale finalen, men de går ikke videre. Og hvorfor ikke? Jo, dødsflat og kjedelig produksjon!

    Disco er bass, rytme, breaks og aller best med synkoper og heftige overganger. Hør på Pet Shop Boys og resten av åttitallet, hør på Madonna, Kylie Minouge. Det som presenteres fra scenen av MGP-produsentene eller hvem det nå er som gjør dette, er bare alt for dødt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.