Kung hei fat choi

Ved en innskytelse fant jeg ut at jeg skulle lage kinamat i dag. Biff med sopp og bambusskudd, og med kashewnøtter og stangselleri.

Og midt i Ingefærhakkinga opplyser de på P2 at det er kinesisk nyttårsaften i dag. Siste dag i hanens år, nå kommer hunden! Så, godt nytt år, eller «Gratulerer! Vær fremgangsrik!»

Den gangen jeg jobbet på kinesisk restaurant, var dette et av årets høydepunkter. Vi stengte restauranten, de flinkeste av kokkene brukte en dag eller mer på å lage mat, huset ble fylt opp av gjester, ansatte, familie, mat, øl og vin og man hadde en fest som man levde på et år eller så.

Alle fikk spise så mye de ville av alt som var godt, sjefen kom og skjenket mer drikke og delte ut røde konvolutter med penger i, og alle var omtrent like glade som på en norsk julefeiring. Vel, noen av kineserne som jobbet der fikk akutt hjemlengsel, men for oss andre resulterte det som oftest i lange, malende fortellinger om feiring hjemme, familie og alt man kan lengte hjem til – så det var også vakkert på en måte.

Det er sjelden jeg savner servitørjobben. Men nyttårsfeiringen – den tar jeg gjerne en reprise på når som helst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.