Bilen Rulle og familien Glad på ferie

Det er snart sommerferietid, og med fremdeles forholdsvis ferskt førerkort, blir det utvilsomt en bilferie av et eller annet slag i løpet av sommeren. Da er det viktig med riktig bilunderholdning.

Dette er en lang tradisjon. I barndommen var det også bilferier, og da skulle det komme underholdning ut fra høyttalerne i bilen for å korte ned turen. Det gikk mye på radio da pappa hadde åttesporskassettspiller i bilen lenge etter at det var umulig å få tak i åttesporskassetter, og det var en høytidelig stemning i bilen da menneskene på radioen begynte å snakke utenlandsk (les: Svensk. Utlandet var mye mindre da jeg var liten).

Men etter hvert kom moderne tider og Philips’ kompakte kassett også til pappas bil. En kompaktkassett jeg husker spesiellt godt, var «Bilen Rulle og familien Glad på ferie». Et glitrende høre/musikkspill med stor humor for store og små. Som for eksempel når pappa Glad skal prøve fiskelykken, og den sinte oppsynsmannen kommer:

Oppsynsmann: Her kan du ikke stå og fiske, mann!
Pappa Glad: Jeg fisker ikke mann, jeg. Jeg fisker fisk.

Et googlesøk etter dette glimrende stykke kultur hjelper ikke stort. Så, dette er omtrent siste forsøk: Er det noen som noen gang kan huske å ha hørt denne kassetten? Og enda bedre; kanskje mener at de kan ha den?

Savnet etter fuglen Svein er merkbart. På forhånd takk.

34 tanker om “Bilen Rulle og familien Glad på ferie

 1. Jeg har ingen tips for å finne fuglen Svein, men jeg mimrer tilbake til våre utallige bilferier (dog en del år senere enn dine…) «Reidar reiser snart, og bare grøten tar han med seg…» var en stor hit fra postens sommerkassetter på midten av 80-tallet, og burde helt klart være obligatorisk på en biltur.

 2. Vell. Min kommentar er grusomt kort egentlig. Se på bloggen min. Slik. Behøvde jo egentlig ikke skrive så mye. Men jeg klarte jo og ikke skrive et eneste 1 tall. Ops

  Frode

 3. Ja, hvor i all verden ble det av fam. Glad-kasetten?! Jeg kan jo fremdeles mange av de sangene. Både sangtekstene og hørespillet hadde et visst Prima Vera-preg over seg, fordi det var Tom Mathiesen som hadde hovedrollen i hørespillet og ganske sikkert hadde en del med tekstene å gjøre også. Så humoren ble deretter om enn litt mer barnevennlig enn Prima Vera.. Du hsker vel da fuglen Svein sang om at han var ensom -I’m a lonely fuul. og Rockeelgen Elge som spilte Elg-gitar.
  Jeg lover å lete igjennom gamle esker for å se om jeg finner den.

 4. Ingen telefon fra «Det fikser P1», som vel er programmets korrekte tittel :-). Jeg tror ikke de er de flinkeste på e-post, og jeg fikk meg ikke til å sette meg i telefonkø når jeg tross alt er på arbeid her …

  Ser ut som om bilferien går i vasken i år igjen!

 5. JEg ser litt på 80tallet, både jeg og spesielt storebroren min har en drøss av 80talls låter og minner. JEg har bla hele albumet til Reidar som værtfall ikke er lett å få tak i i butikkene.

  men til dere som kansje husker de sommer kassettene fra 85, 86 og 89..

  http://rogersa.no/cgi-bin/side.pl?id=3000000

  Eller noen andre låter fra norske band som værtfall noen vil huske..

  http://jorgen-ha.no/Om%20meg/80talls.htm

  Håper dere vil mimre mye fra deres egen tid 🙂

 6. Om dere vil så kan jeg sikkert legge noen par flere 80talls låter ut men selvføllglig begrenset.

  Beste ville vært om dere hadde kontaktet meg på mail. Mail står på hjemmesiden.

 7. Søkte etter «bilen Rulle og familien Glad» på google, og omtrent det eneste som kom opp var denne siden, så du har rett i at det ikke er det enkleste å finne! Ser at det er en god stund siden du søkte etter noen som hadde den på kassett, men dersom du fortsatt er på utkikk etter det har jeg nå fått lagt den over på CD.

  Beate

 8. Hei! Fikk du noen gang tak i «Bilen Rulle og familien Glad på ferie»? Den er et av min aller beste barndomsminner! Vi ler enda når vi mimrer om harn som tar med seg steinsamlingen sin.

  Hanne

 9. Hei!
  Fikk du noen gang tak i kassetten om familien Glad? Jeg er i grunn litt usikker på om det er samme hørespill jeg er ute etter, men jeg mener å huske Trond Brænne var oppleser og at det handlet om en gutt som fant en «grønn dings» og hadde en lillesøster som het Kaia/Kaja. De var på bilferie og den grønne dingsen ble stjålet av en kråke.. Mer husker jeg ikke..

 10. Heisann….leite fortvilt etter bilen rulle eg å, blir kjempeglad om du kan videreformidle hvordan en får tak i den…..på forhånd takk 🙂

 11. Hei. Jeg har Bilen Rulle og familien Glad på kassett og kan fikse en kopi på mp3 til deg etter at jeg er ferdig med min sommerferie, vi sier altså tidligst uke 32, 2014. Er dette interessant? Mvh Kristian.

  • Hei
   Kom over bloggen din etter å ha søkt etter kassetten med bilen rulle og familien glad på ferie
   Rådet mulig å få kjøpt en kopi av deg? Ha en fortsatt fin sommer.
   Mvh
   Geir

 12. Vi kan ikke ha seler i bilen!!! Jeg var først her inne omtrent den tiden du hadde skrevet første innlegg og siden gitt opp håpet om å fylle bilferiedager med denne perlen fra barndommens glade dager. Her var det også tradisjon med bilserier og Bilen Rulle og familien Glad på ferie måtte være med! Vi skrøt faktisk så mye om den at noen bekjente ville låne den og det… *snufs* det var det siste vi så til kassetten vår. Skjønner det sånn at du har den? Hva må man gjøre for å ta del i denne nostalgiske lykke? Offergave? Mye kæsj? Name your price!

 13. Hoi!

  Om det fins ein måte å få tilgang til denne perla frå barndomen på so hadde det vore veldig kjekt!

  Ynskjer å spele den for gutungen på fem år og sjå om humoren er so tidlaus som eg trur (pluss at eg vil høyre den att sjølv) 🙂

  mvh
  Halvard

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.