Den store juleforkjølelsen

De siste årene har jeg hatt det sånn at dersom det er langhelg, ferie eller annen ekstraordinær fri, så blir jeg syk. Jeg lurer på om det har noe med stressnivået å gjøre, at når man senker skuldrene så gir man også immunforsvaret litt fri. Jeg vet ikke.

Men i år har jeg vært så heldig at jeg kunne ta meg fri litt tidligere enn ellers fra jobb, og derfor har også juleforkjølelsen kommet tidlig. Så nå er det fullt opp med bankende hode, unevnelige substanser i nese og svelg og en helt utrolig slapphet. Men det går altså an å se litt positivt på det: Jeg tror ikke det blir noen langvarig greie, så med litt flaks, er jeg 100% frisk igjen i god tid til å fullføre julehandelen!

Men akkurat nå, er jeg syk. Og mann, noe som naturligvis gjør at jeg er dobbelt så syk. Ønsk meg god bedring — eller i det minste en smertefri utgang.

14 tanker om “Den store juleforkjølelsen

 1. Du er ikke alene… de siste 3-4 julene har jeg vært forkjølet, enten på juleaften, eller dagen etter. Unntaket ser ut til å være i år, da jeg allerede er midt inne i en forkjølelse. Forhåpentligvis blir jeg kvitt den før julekvelden, slik at jeg kan nyte litt av julematen, og drikken.

  Iallefall, god bedring!

 2. Da ønsker jeg deg god bedring. Du skal nok se at du overlever forkjølelsen i år også! Ta noen paracet om det blir for ille! Jeg har fått forkjølelse jeg også, men er nok ikke så hardt rammet som deg. Jeg har ikke sett den store sammenhengen med ferier og langhelger, men en tur innom blodbanken pleier å gjøre susen. Enten har de masse forkjølelses-basilusker der, eller så blir imunforsvaret mitt dårligere etter en tapping…

 3. Vi er i samme båt, vi to. En ukes tid fri ga meg også en rimelig fet forkjølelse. Jeg håper bare det har gått seg sånn nogelunde til til julaften. Spis C-vitaminer, drikk mye te med honning og slapp av, så skal du se at det ordner seg. God bedring!

 4. Hehe. God bedring Lasse.
  Det er viktig for oss menn at vi faktisk får litt forståelse for at vi har det jævlig når vi er syk. Dette er det dessverre ikke alle kvinner som forstår.

  Min kjære har en tendens til å piske meg opp på føttene igjen litt for tidlig. Hmm.. Kanskje det er litt medisin i det også? :o)

  Ellers så er det vist noe som går. Hører flere i Trøndelag også er syke i disse dager.

 5. Selvsagt blir du syk når du har fri. Det er en udiskutabel kjennsgjerning, og burdet vært ført inn som en del av MENN-eskerettighetene.
  Det jeg er forundret over, er at du som mann klarer å skrive et seks linjers blogginnlegg i din tilstand. For den vet jeg jo som samkjønning av deg er alvorlig.

 6. Kjenner meg alt for godt igjen i beskrivelsen din, Lasse. De siste par årene har jeg bevisst jobbet med å ikke bli stresset, og resultatet er merkbart når det er ferietid; sykdommen uteblir.

  Uansett, god bedring, og god jul! 🙂

 7. Selvfølgelig skal jeg ønske deg god bedring!

  Siste sjans for julehandel på Fauske er vel lille julaften?
  Synes og huske jeg har hørt at handelstanden på Fauske skal ha stengt julaften. Isåfall, så rett de gjør. Her i Vestvågøy har de hatt det i bra mange år nå, og det funker kjempefint. Resten av landet må gjerne følge etter!

 8. God bedring! Du blir nok frisk som en fisk til julekvelden!

  Og så er du jo så heldig som har ei så snill kone som vasker hus og klær, baker julekaker, kjøper julegaver, skriver julebrev og poster dem — i tillegg til å steppe inn som middagslager :).

 9. Tusen takk for alle gode ønsker!

  Jeg tror faktisk at omtanken har virket, det ser ut som om jeg er på vei tilbake til livet igjen. Nå går jo riktignok «omgangssyke» (pent navn på en ille tilstand) sin seiersgang i landet — og ikke minst nærmiljøet — også da, så jeg holder litt pusten, håper den sniker seg forbi, og jeg tør ikke heise helseflagget ennå. Men jeg tror uansett at det blir jul, og jeg begynner også å tro på at jeg kan få oppleve den.

  Og det har vært skikkelig oppløftende (seriøst!) å se at så mange gidder å legge igjen et ønske om god bedring. Kommentarer er alltid velkomne, og de som vil deg vel er mest velkomne av alle!

  Og joda, Ellen: Du er superkone. Regner med å se deg i en spennende superheltdrakt temmelig snart?

  Takk for kommentarene, og god jul til dere alle!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.