Det er det verste …

Jeg hadde gledd meg til Royal League-kampen mellom Rosenborg og Brann på Lerkendal på TVNorge i kveld. Det hadde jeg ingen grunn til. Men det handler ikke om at Brann vant!

Dommeren var en tragedie, det kan vel alle andre enn Brannsupporterne være enige i. Han blåste for sjelden og når han endelig blåste var det stort sett feil. Utvisningen av Vidar Riseth kan neppe forsvares ut fra fotballens regler, holding var stort sett greit — og da mener jeg begge veier — og frispark ble delt ut etter terningprinsippet. Men OK, det var ikke det verste.

Rosenborg begynte bra, Brann ble dyktige etter hvert, og selv om et par av Branns mål var heldige — og Vidar altså var urettmessig utvist — var det slettes ikke ufortjent at Brann vant. Og med Branns siste seriekamp i tankene, kan man nesten unne dem suksess i en kamp. Men fremdeles er vi ikke helt inne i på det som virkelig plager meg.

For det er produksjonen. Kommentator Espen Tvedt framstod fullstendig kunnskapsløs. Det er han sikkert ikke, så jeg velger å tro at det var en dårlig dag på jobb. Ivar Morten Nordmark var «ekspertkommentator», og hvis det han viste under kampen i kveld er «ekspertnivået» han har å skilte med, skjønner jeg godt at han ikke jobber som trener for tiden. Jeg håper at han også hadde en dårlig dag på jobben.

Det absolutte nullpunktet kom vel da både kommentator, ekspert og utegående reporter fikk krampelatter på grunn av en grunn, grunn kommentar knyttet til «å kjenne lysken». Jeg var et kort øyeblikk hensatt til åttitallets nærradiosendinger. Da TVNorge som antageligvis eneste TV-kanal i verden presterer å kutte kampen før den er ferdigspilt for å sende reklame, var jeg ikke helt sikker på om jeg ville protestere, eller takke dem for at de gjorde slutt på de kommentatorpåførte lidelsene.

Skal Royal League feste seg som noe severdig her i huset, må selvfølgelig Rosenborg ta seg sammen. Men viktigere er det at TVNorge begynner å produsere severdige fotballsendinger — det her var bare flaut. Så, gratulerer med seieren, Brann — måtte dere få en mer fortjent ramme rundt kampen dersom dere skulle finne på å vinne en gang til!

5 tanker om “Det er det verste …

 1. Du skrev: «Dommeren var en tragedie, det kan vel alle andre enn Brannsupporterne være enige i. Han blåste for sjelden (…)»

  Ser ut som om Riseth ikke er helt enig med deg i det. Til Aftenposten sa han: «Dommeren i dag blåste alt for mye».

  Er seff enig i at produksjonen var dårlig. Å la være å vise det siste minuttet av kampen har jeg aldri sett før. En interessant prioritering. Trist at en så potensielt interessant turnering får en såpass amatørmessig feeling.

 2. Tilsluttast. Har faktisk aldri opplevd likande dårleg sending. Heile puben sat vantru og bivåna skandale etter skandaleutsegn frå studio, produksjon og dommaravgjerder. Eg trudde faktisk ikkje det eg såg då TV-Norge valte å avlsutte før kampen var ferdigstilt fordi ein skulle vise reklame og «Heia Tufte»! Eg fekk sånn masse (nord)mark i magen.

  Brann vann fortent ut frå spelet. Mogleg troillan hadde henta opp ein uavgjort med 11 mann, men, men. Eg brukar ikkje 100 kr på pils, energi på å gå til puben, for å sjå Royal League meir. Never more.

  Å bli utvist for å bli dytta i bakken var ein ny og spennande dommarvri.

 3. Jeg ser ikke på fotball, men Nordmark må da ærlig talt være den personen i fotball-Norge som er mest interessant å høre på snakke? Det dumper alltid noen obskuriøse gullkorn ut av den mannen.

 4. Thor: Dommeren blåste vel hver gang Riseth var i nærheten av ballen, med gult kort annenhver gang, så at Riseth oppfattet det slik, synes jeg ikke er så rart 😉

  Ellers er det godt å se slik rørende enighet! Royal League til ny kanal !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.