Fordeler med dårlig vær

Det er 9. juni, det er regn, vind i kast og rundt 11 grader. Hadde ikke bladene på bjørka vært så forførerisk grønne, hadde jeg vært overbevist om at det var november.

I slike situasjoner er det den som er flinkest til å lyve for seg selv som lettest overlever depresjonen. Så her er dagens liste:

Fordeler med dårlig vær:

 • Man sover godt. Varme netter med stillestående luft er en dreper for nattesøvnen. Vi sover godt nå!
 • Ren luft. På Fauske er stort sett alt av asfalt fjernet på grunn av 11 forskjellige utbyggingsprosjekt som går samtidig, og det støver temmelig voldsomt. Men ikke når det regner!
 • Fint TV-vær. Hvis dette fortsetter, trenger vi ikke å ha noe dårlig samvittighet for at vi bruker kveldene på VM-fotball
 • God helse. Jeg tenker ikke bare på at vi herdes som folk, men også at allergikerne har relativt gode dager.
 • God ferie! De aller fleste skal reise bort i løpet av sommeren. Når det er sånn som det er nå på Fauske, skal det være temmelig ille dit de drar for at ikke alle skal være enige om at det hadde vært en fin tur
 • Ingen solbrenthet. Definitivt ingen solbrenthet. Og ingen bekymring over om kroppen egner seg i en bikini eller shorts. Ingen som ser slikt under dynejakka

Så, med en tilstrekkelig mengde selvbedrageri kan man finne det positive i enhver situasjon!

16 tanker om “Fordeler med dårlig vær

 1. Nok en fordel med dårlig vær:
  – Du slipper at fruen maser om at huset skulle vært malt, gresset klipt og terassen beiset. Dermed kan du med god samvittighet sitte inne og se på fotball-VM.

 2. Ja, mange fordeler med dårlig vær. Ikke noe stress med å komme seg ut, det er lov å være sofagris med god samvittighet. Og ikke minst får en noe å skylde på, og å snakke om! Og hadde vi ønska oss sol hver dag hadde vi vel ikke bodd i Nord-Norge?

 3. Elf: Jeg har planer om å forfremme Ellen til duskedame og servitrise av skummende forfriskninger under VM, så hun blir nok for opptatt til slikt. (Hmm – Noen nettbutikker som selger duskedameutstyr, tro?)

 4. Ømt punkt det der. 22 grader på soveværelset er ikke bra. Men som ungkar med god plass er det alltid alternative løsninger, så det går bra. Gjesterommet i kjelleren som ligger i nordøstlig retning holder 10-12 grader og passer meg utmerket for tida…

 5. Elf: Jeg skal nok alltids få lurt til noe innimellom pausene 😉

  Lasse: Cheerleader’n blir nok sittende foran PC i tiden framover da både TV og mann er opptatt, så hvis dusker skal rystes eller øl serveres, så får du gi beskjed over msn :).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.