Hurra for 3C Communications

For litt over en uke siden, var jeg en tur i Trondheim (tidligere kjent som bartebyen, nå Norges Fotballhovedstad). Som så mange ganger før, var flyet forsinket. Det kunne være en times tid eller noe sånt. Dette var litt for tidlig på dagen til å begynne med flyplasspils, så jeg fant ut at jeg heller skulle bruke pengene mine på trådløst Internett.

Jeg bruker ofte Telenor Mobil-abonnementet mitt til slikt, men jeg husker aldri hvor mye det koster (bare at det er dyrt), så for å få kostnadskontroll, kjøpte jeg Internett-tilgang fra et av selskapene som solgte aksess på Avinor-portalen jeg kom inn på da jeg startet PC-en min og koblet meg til nettverket «AIRPORT». Selskapet som ble valgt på slump, var 3C Communications. De skulle ha 99 kroner for to timer, noe som så ut som gjengs pris, og jeg slo til.

Men flyet ble selvfølgelig ikke én time forsinket, men fire. «Dette ble dyrt», tenker du kanskje, men neida! 3C Communications to timer til 99 kroner varte helt til jeg omsider kom meg på flyet, de. En hyggelig overraskelse – men ikke den eneste.

I dag er jeg nemlig på tur igjen. Denne gangen har jeg også en drøy time på meg, siden det passet slik med toget, og jeg fant fram min fine, nye bærbare. Jeg knytta meg til «AIRPORT» igjen, og kom inn på Avinors portal på nytt. Ved en innskytelse, hadde jeg tatt vare på brukernavn og passord til de berømte to-timene jeg hadde kjøpt fra 3C Communication, og jeg prøvde å skrive dem inn i portalens respektive felter. Hvorpå jeg fikk til svar:

You are now connected to the Internet …

Kanskje unødvendig å si, men er du på en flyplass og må kjøpe Internett-tilgang i et par timer, anbefaler jeg 3C Communications! Husk å ta vare på brukernavn og passord!

11 tanker om “Hurra for 3C Communications

 1. Bza: Jeg har kun godkjent et trekk på 99 kroner fra kredittkortet mitt, så dersom det kommer flere trekk, vil jeg naturligvis ikke akseptere disse. Og i går var det i alle fall ikke trukket mer enn en gang.

  Kyrre: Jeg vet at det finnes i Bodø 🙂 og da tenker jeg at det er rart om det ikke er på de andre store, som Oslo, Bergen, Trondheim og Tromså. Skal se om jeg får tid til å sjekke Værnes på lørdagen.

 2. Mm. Jeg var jo lur nok til å sende PC’en i feil bag sist jeg fløy så det hadde likevel ikke hjulpet :-/ Dessuten var flyet nesten i rute til tross for et ganske så «fyrrig» vær noen timer på Tirsdag så poenget i seg selv ville nok forsvunnet noe 🙂

  Hvordan fungerer det i praksis? Som på Radisson-hotellene der «du» kjøper / får tilgang via nettleseren? Eller må man handle tilgang i en kiosk el.l.?

 3. Kyrre: Det fungerer som du nevner, ja. Det er et åpent nett som alle kan koble seg til, men uten noen form for autentisering, er det eneste du får opp, en portalside. Denne gir deg da mulighet til å logge inn med forskjellige akkrediteringer, eller kjøpe tilgang fra flere leverandører. Nesten som det nettet jeg surfer på nå, bare at her er alle alternativene fra Telenor …

  Betty: jeg elsker å være en blogger på reise. Rent bortsett fra at jeg savner rampungene og superkonemor noe utrolig, da. Men nå er jeg jo i byen som har skapt UFFA-huset, Dum Dum Boys og Tre Små Kinesere — blant andre — så da går det an å overleve 🙂

 4. Nå sitter jeg på Trondheim lufthavn Værnes, og her har de akkurat de samme tilbyderne som i Bodø, og akkurat samme portalløsning. Og ja, jg surfer fremdeles for de samme 99 kronene med brukernavn og passord fra 3C Communications 🙂

 5. Sånn som du har markedsført 3C Communications her på siden din, kommer du nok til å surfe for de samme 99 kronene til du selv er 99 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.