Hva ønsker du deg til jul?

Da jeg var liten, hadde pappa alltid et standardsvar når vi ungene spurte ham hva han ønsket seg: «Farge-TV». Vi lo av ham, for noe slikt kunne vi selvfølgelig ikke kjøpe. Vi holdt oss til sort-hvitt-TV-en, og var glad for den. Og pappas ønske var jo velbegrunnet nok: Han ønsket seg det praktisk uoppnåelige.

Nå for tiden har de aller fleste av oss temmelig god råd. Prisene har også falt såpass mye at vi egentlig kan kjøpe hva vi vil — i alle fall til jul, hvis vi sparer litt. Hva skal vi da putte på ønskelista?

Jeg har litt tro på pappas idé, jeg. Hvis vi skal ønske oss noe til jul kan vi like godt ønske oss noe som vi ikke har råd til, eller synes er fornuftig å bruke penger på, selv. Gjerne noe som er skikkelig uoppnåelig. Det som er oppnåelig, kan vi jo kjøpe selv. Hvis vi i tillegg sparer litt av de pengene vi bruker på å kjøpe «småjulegaver» til oss selv året igjennom, kan det jo hende vi en gang i livet får muligheten til å oppfylle et slikt ønske, også!

Jeg har to slike uoppnåelige ønsker selv:

  • PS3 — altså en Sony Playstation 3. Dette er jo noe vi har råd til, men vi har egentlig tilstrekkelig med spillkonsoller, og jeg har egentlig ikke tid til å bruke dem, så her går det litt på det at ønsket er fullstendig unødvendig — det er bare tull å kjøpe noe slikt akkurat nå.
  • 1966 Ford Mustang. Dette er den peneste bilen som noen gang er laget. Men vi trenger ingen ekstra bil, vi har ikke garasjeplass til den og dersom vi likevel skulle kjøpt en bil til, hadde det nok blitt noe litt mer praktisk for en småbarnsfamilie.

Men det er lov til å drømme. Pappa drømte engang om farge-TV. Jeg drømmer om Mustang. Hva er ditt praktisk talt uoppnåelige julegaveønske?

9 tanker om “Hva ønsker du deg til jul?

  1. Øverst på lista mi tror jeg det står et digitalt hus — bygget akkurat slik jeg har tenkt i hodet mitt. Men med de kronene man må ut med bare for ei tomt blir det nok ikke med det første. Det er ikke uoppnåelige i fremtiden, men det er kanskje i meste laget for denne jula 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.