Merkelige greier!

Ford Focus i snøstorm 15. mai 2006 Tidlig i mai var det altså varmerekord for årstiden her i Nordland, så varmt om natten at vi ikke fikk sove og perfekt grillvær. Enkelte måtte til og med blogge til vårens pris (se også En vakker dag i mai …, Én sky på himmelen, The Janus Face of Spring og muligens også Jordbærdrømmer). Men alt har en ende – i natt var det null grader, og da jeg kjørte hjemmefra i dag, var det snø på bakken.

Og som nevnt tidligere, er jeg en forsiktig sjåfør. Så når det er snø på bakken og jeg har sommerdekk, kjøres det forsiktig, og jeg prøver å ta hensyn til andre som ferdes på veien. Som for eksempel

Til sølvgrå Saab på vei sørover gjennom Salten mandag morgen

Når du tok meg igjen før den ene tunnelen, skjønte jeg jo at du hadde planer om å kjøre fortere enn meg. Det var derfor jeg lå et stykke under 80 km/t på det lange, oversiktlige strekket uten noen trafikk i mot (før Setsåhøgda, for de lokalkjente). Der var det lett og velegnet å kjøre trygt forbi. Jeg vil derfor alltid lure på hvorfor du heller valgte å vente til vi hadde passert Setså, og heller prøvde å kjøre forbi på et uoversiktlig, svingete veistykke – noe som selvfølgelig ikke gikk, slik at du måtte avbryte forbikjøringen for å slippe og bli plukket ut av motorrommet på den hvite Toyotaen som kom i mot.

Som den livsglade mannen jeg er, stoppet jeg praktisk talt opp på det som minner mest om et rett stykke vei i dette området, og blinket meg ut for å slippe deg forbi. Men til neste gang kan du huske at hvis du ligger bak en bil som kjører fem kilometer i timen under fartsgrensa, det er korte, gule striper som skiller kjørefeltene og det er en liten kilometer med tom vei foran dere, er det slike situasjoner som er egnet til å kjøre forbi.

På forhånd takk!

1 tanke om “Merkelige greier!

  1. Det finnes mange sjåfører jeg mistenker for å ha bestilt førerkortet sitt på postordre. La meg sitere litt fra min rant om det å være fotgjenger i Oslo (http://brodal.org/arkiv/2005/11/fotgjenger_i_oslo/):

    For det andre: Dersom du er bilist, ja da må du faktisk stoppe når jeg skal gå over et fotgjengerfelt. Jeg vet det er litt vanskelig å svelge, spesielt siden du er så forbanna travel. Men kan du ikke bare drite i å kjøre i full fart inntil én meter fra fotgjengerfeltet for så å bråbremse?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.