MGP 2012 – første semifinale

Hellas' bidrag i år

Da er vi i gang igjen! I kveld gikk første semifinale i MGP av stabelen, og den eneste juryen som det er verdt å bry seg om – den i Kopparveien – ser alle bidragene, slik at du slipper!

Montenegro – Euro Neuro: Det  må jo alltid være med en slik en – men jeg synes ikke årets pop-mgp-ironi-forsøk er  det beste vi har sett. Mange tror faktisk på denne, men jeg gir den 3.

Island – Never Forget: Skikkelig MGP-stemning i denne, og på meg fremstår den veldig Islandsk – uten at jeg egentlig har noen formening om hvordan det høres ut, da. Er ikke sikker på om den etter hvert klassiske MGP-fiolinen gir pluss eller minus, og ender derfor på en 6-er.

Hellas – Aphrodisiac: Smellvakker dame i mikrokjole synger en alt alt alt for dårlig pop-låt. Får mange poeng for utseendet og for å prøve å framstå litt etnisk, men det holder likevel ikke til mer enn 7.

Latvia – Beautiful song: Sikkert egentlig veldig fint, men så dørge kjedelig at de færreste får den med seg – de er på do mens dette går over skjermene. 3.

Albania – Suus: En øst-europeisk power-ballade som du bare finner dem i MGP. Jeg velger i alle fall å tro det. Imponerende stemme på sangerinnen, men litt for mye staffasje og kreativitet, samt at låten er litt for vanskelig å få tak på, gjør at det ikke blir mer enn 5.

Romania – Zaleilah: Både trekkspill og sekkepipe i en poplåt, lover kommentatoren. Eller heter det «truer»? Igjen en flott dame i mikrokjole som synger en etno-disko-låt. Får pluss for mer etnisitet og høyere showfaktor enn Hellas, men dama til Hellas er såpass mye saftigere at hun her lander på et poeng under, det vil si 6.

Sveits – Unbreakable: Vokalisten er nok litt for ung til å ha hørt særlig mye på Ultravox, og derfor blir plagiatet bare sånn halvveis. Og med den engelskuttalen som presenteres her, spørs det som han skulle prøvd seg på et språk han kan. Pluss for bassisten, men likevel bare 3.

Belgia – Would you?: Sukkersøt ungjente synger ditto ballade. Flott stemme når hun blir varm og kommer inn i de passasjene hun liker seg best, og låten er slettes ikke ille. Kanskje ikke noen vinnerlåt, men hun skal da få 7.

Finland – När jag blundar: I likhet med mange andre nordmenn, elsker jeg finlandsvensk. Det er en til tider merkelig låt, men slettes ikke uten sjarm. Plusspoeng for språket og et nordisk poeng gir 6.

Israel – Time: Tenkte egentlig å kulturboycotte Israel fremdeles, men dette var så pinlig dårlig – til og med i denne konteksten – at jeg heller gir dem en 1-poenger.

San Marino – The Social Network Song: Her er engelsken akkurat såpass at en får med seg det meste av teksten, uten at jeg vil påstå at det er noen fordel. Hvis jeg hadde hørt sangen en annen plass, hadde jeg nok tatt den for noe fra «Torsdag kveld i Nydalen». Den får 2.

Kypros – La La Love: Fin, kypriotisk dame med minikjole her, også – akkurat som hos Hellas. Men også denne gangen stikker Hellas av med det poenget. Likevel, fire dansere med knestrømper og en habil diskorytme gir Kypros 6 poeng fra The Kopparveien Jury.

Danmark – I should have known better: Sangen er fin, selv om den ligner på litt for mange andre, og bandet er egentlig litt kult, selv om det ikke ligner på noe annet. I alle fall utenfor MGP-kontekst. Med et nordisk plusspoeng blir det lett 8.

Russland – Party For Everybody: Joda, veldig morsomt og sjarmerende med gamle mennesker som vises fram på scene. Men dette er likevel ikke bra. De vinner sikkert. 2 poeng.

Ungarn – Sound of our hearts: Her prøver man på så mye, mye mer enn hva man kan. Sangen er platt, fremføringen noe mellom over- og uengasjert, prestasjonene for lava på flere nivå … Det er nok ment godt, men det hjelper ikke til mer enn 3 poeng.

Østerrike – Woki mit deim popo: Faktisk en bortimot prikkfri sceneopptreden av et par veldig flinke pop-rappere, men dette er likevel så over toppen, samt at rap på et språk jeg ikke forstår noe av blir så alt for langtekkelig, så her ender vi på 4.

Moldova – Lăutar: Mere etnopop. Mange pene mennesker på scenen redder kanskje denne sangen fra «hente-snacks-fella», og mye merkelig gjør nok at de legges merke til. Men poengmessig blir det 4.

Irland – Waterline: Jedward fortsetter der de slapp i fjor, men jeg synes ikke de har vunnet mye på året som har gått. Likevel skal de ha ros for å gi ADHD et ansikt i offentligheten, og for å ha introdusert fontene i MGP. Men dette blir nok bare 3 poeng.

Da får vi følgende resultat:

 • Danmark – I should have known better *
 • Belgia – Would you?
 • Hellas – Aphrodisiac *
 • Finland – När jag blundar
 • Island – Never Forget *
 • Kypros – La La Love *
 • Romania – Zaleilah *
 • Albania – Suus *
 • Moldova – Lăutar *
 • Østerrike – Woki mit deim popo
 • Irland – Waterline *
 • Latvia – Beautiful song
 • Montenegro – Euro Neuro
 • Sveits – Unbreakable
 • Ungarn – Sound of our hearts *
 • San Marino – The Social Network Song
 • Russland – Party For Everybody *
 • Israel – Time
De grønne går videre, mens de røde må nok ta flyet hjem. Hvis jeg får det som jeg vil, da! Oppdatert: De med stjerne * er de som telefonstemmene og juryen ville ha videre, og det er nok de vi får høre igjen på lørdag. Men hvem mener du hadde rett?

3 tanker om “MGP 2012 – første semifinale

 1. Tilbaketråkk: MGP 2012 – andre semifinale | Lasses hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.