MGP 2012 – andre semifinale

Vi fortsetter med analyse av årets MGP-bidrag. Du kan lese om den første her. I dag er også Norge med. Kommer vi videre? Her ser du i alle fall hvordan resultatet burde vært.

Serbia – Nije Ljubav Stvar: Serbia har lånt fiolina til Løvland, og jeg er fremdeles ikke sikker på om Grand Prix-fiolina gir pluss- eller minuspoeng. Sangen er en god, gammel MGP-ballade, og den var veldig bra til å være det. Fire poeng!

F. Y. R Makedonia – Crmo IBelo: Pen flinkis-dame med mye deilig i stemmen synger sang som er litt vel mye av alt. Og her blir det minus for GP-fiolina, selv om det er ei fancy ei! Men likevel er hun såpass tøff som frontigur at det blir en femmer!

Nederland- You And Me: Nederland har hentet showet sitt fra 1963. Det var mye bra i 1963, men dette nummeret var nok ikke blant dem da, heller. Og så blir jeg så opptatt av å følge vokalistens øyne, at jeg nesten glemmer fjærpryden. To poeng.

Malta – This Is The Night: Malta var jo alltid en favoritt den gangen landene måtte synge på morsmålet, etter som et av språkene på Malta var engelsk, så de sang noe vi forsto. Nå må de finne på noe mer, og har funnet fram en europoplåt, og en sprellemann med en viss sjarme. I følge konemor virker det litt, men ikke helt inn til topp-plassering. Seks poeng!

Hviterussland – We Are The Heroes: Mad Max har danna band, og i følge den før nevnte konemor ser det ikke ille ut. Låten er grei nok, men vi har hørt noe lignende ti millioner ganger før. I år. Likevel, vokalistens forhold til kameraet skaffer dem en enkel sekser.

Portugal – Vida Minha: Portugal er kjempeetnisk i år, og det er jo alltid lov i MGP. Men det betyr ikke at man må elske det. Synes likevel vokalisten er så fantastisk at det blir fire poeng.

Ukraina – Be My Guest: Årets fotball-låt! Er ikke sikker på om jeg synes vokalisten er mest sjarmerende eller enerverende, men hun er i alle fall vanskelig å ignorere. Jeg er egentlig litt svak for simpel Euro-dance, så det blir en sjuer, mens vi gleder oss til fotball-EM!

Bulgaria – Love Unlimited: Jeg er også veldig svak for simple techno-rytmer, og det var det i overmål her. Men den der «ei lååv ju sååv møøøsj» i slutten, ødelegger litt. Fire poeng!

Slovenia – Verjamem: Sekstenåringer på scenen er en sikker måte å få både oppmerksomhet og stemmer fra både ungdommer som identifiserer seg med artisten, og halvgamle gubber med helt andre idéer. Denne sekstenåringen er imidlertid sjeldent flink, og både hun og lekre kordamer gjør mye ut av en dessverre alt for kjedelig låt. Minst sju poeng!

Kroatia – Nebo: Her er vi midt i MGP-suppa igjen. Det flotteste med denne sangen, er uten tvil kostymene til kordamene. Og da blir det liksom litt puslete. Tre poeng!

Sverige – Euphoria: En fantastisk pop-låt med en veldig flink dame! Og når Sverige får på viftene på scenen, bruker det å gi poeng. Hun er råstilig på scenen, og har en stemme som kan vekke døde. Dette blir nok tolvern!

Georgia – I’m A Joker: Georgia stiller med årets burlesk-inspirerte bidrag. Kompinert med etnopop, Hip-Hop, operamunk, ironi, pianosolo og eurodisko. «Too much», tenker du kanskje? I så fall har du rett. To poeng.

Tyrkia – Love Me Back: Etnopop med tøffe gutter på scenen er jo en kjent oppskrift, men dette er ikke det mest spennende vi har sett i den genren. Likevel ikke håpløst, og the Kopparveien jury gir fire poeng!

Estland – Kuula: Sangeren har spilt Troy Bolton på scenen i hjemlandet, så her lar vi damedelen av juryen få komme til orde – og de er korte: «Kjedelig! Zack Efron er finere!» Og resten av juryen er enig. tre poeng.

Slovakia – Don’t Close Your Eyes: Årets hardrock-forsøk kommer med en veggis-rocker med sliten puddelfrisyre. Rockemannen spiller visst på de rette strengene hos konemor, og dette er et bra gjennomført nummer. En helt grei åtter!

Norge – Stay: Toji var en av husets favoritter under den nasjonale finalen, og låten har ikke tapt seg etter mange gjennomlyttinger. Toji sliter likevel litt med stemmen her, så jeg tror ikke vi kan strekke oss lenger enn til ti poeng. Men vi håper at resten av Europa gjør det!

Bosnia Hercegovina – Korake ti znam: Pianodame med vakker ballade på et språk en ikke skjønner noe som helst av er alltid litt deilig. Dette syntes jeg egentlig var vakkert, sju poeng!

Litauen – Love is Blind: Viksmo Slettan aspirerer til Jostein Pedersen-nivå med formuleringen «Gloria Gaynor-aktig disco-røver», særlig fordi det var utrolig treffende sagt. Semifinalens mest entusiastiske utøver har med elementer fra alt som er bra underholdning i MGP-sammenheng! Konemor ble litt glad av denne gutten. Minst en åtter!

Her er resultatet fra the Kopparveien jury:

 • Sverige – Euphoria *
 • Norge – Stay *
 • Litauen – Love is Blind *
 • Slovakia – Don’t Close Your Eyes
 • Bosnia Hercegovina – Korake ti znam *
 • Ukraina – Be My Guest *
 • Slovenia – Verjamem
 • Hviterussland – We Are The Heroes
 • Malta – This Is The Night *
 • F. Y. R Makedonia – Crmo IBelo *
 • Bulgaria – Love Unlimited
 • Portugal – Vida Minha
 • Serbia – Nije Ljubav Stvar *
 • Tyrkia – Love Me Back *
 • Estland – Kuula *
 • Kroatia- Nebo
 • Georgia – I’m A Joker
 • Nederland- You And Me
De grønne er de vi mener bør gå videre. Nå er det bare å vente på oppdatering! Oppdatering: De med stjerne er de som gikk videre etter telefoner og jury. Hadde de rett?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.