Nå er det alvor

I dag er altså valg — dersom noen skulle ha gått glipp av det. Og jeg anbefaler alle å gå og stemme på fylkestings- og kommunepolitikere for de neste fire år.

Selv er jeg helt klar for valg. I går tok konemor med seg Knotten og Knøttet til besteforeldre, og jeg hadde dagen for meg selv til å gjøre spennende og utfordrende ting. Det jeg gjorde, var stort sett å …

… og så var det sannelig omtrent sengetid. Og egentlig var det en helt grei søndag.

9 tanker om “Nå er det alvor

  1. Au, au, Lasse. Synd du falt som offer for SV-velgere-tåler-ikke-maktens-realiteter-bølgen. Åslaug Haga hadde et godt poeng igår, da hun minnet om at Sps velgere er vant til at partiet søker makt i samarbeid med andre, med de fordeler og ulemper det medfører. Men Fauske var interessant på flere måter, med tilbakegang for de to nasjonale vinnerpartiene Ap og Venstre. Antar det har en lokal bakgrunn?

  2. Takk for medfølelse, Eirik. Jeg deler langt på vei dine (og Åslaugs) vurderinger. Ellers er nok tilbakegangen til Venstre og AP her veldig lokal, ja. Arbeiderpartiet har falt som følge av en maktkamp, hvor partiet har mistet støtten fra mange av sine trofaste velgere. Det er noe av grunnen til Høyres voldsomme fremgang her.

    Når det gjelder Venstre gjør de egentlig et godt valg på Fauske med mer enn dobbelt så godt resultat som på fylket totalt sett. Men de hadde en veldig populær førstekandidat og gjorde et historisk godt valg forrige gang, noe som forklarer den lille prosentvise tilbakegangen.

  3. Venstre er vel i bunn og grunn et veldig godt eksempel på viktigheten av lokalpolitikk her i landet, med tanke på lederens tendenser til napoleonskompleks. Hadde partiet fått tre og ikke to prosents framgang igår, tipper jeg Sponheim ville ha sprukket av ren og skjær selvgodhet… 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.