Ny, fly gressklipper

Ellen demonstrerer plenklipping på den svevende måten Som den oppmerksomme leser kanskje husker, har denne bloggen blitt brukt til gressklipperblogging før. Her fortsettes dermed serien «Mine gressklippere og meg».

Den gode, gamle bensinklipperen ga nemlig opp igjen, og denne gangen fikk jeg ikke liv i den igjen. Men gresset vokste. I tillegg har vi en «ny plen» på baksiden av huset som er temmelig myk og fuktig av seg, og ikke helt jevn, slik at tradisjonelle gressklipperhjul ikke fungerer så godt der.

Så, når Byggmix hadde tilbud på en bred Flymoklipper, slo jeg til. Og da naboen også var mellom gressklippere, ringte jeg henne og spurte om hun ville være med – så nå er vi sameiere av en Flymo turbo 400. Klikk på bildet for stor versjon av Ellen som poserer med nyanskaffelsen. Og plena er igjen kort.

Det er mange fordeler med denne, i tillegg til at den svever. Den er elektrisk, slik at de ikke bråker særlig mye, den er lett og bære og å stue bort, den klipper greit i skråninger og den har ikke noen problemer med ekstremt langt gress – som det har en tendens til å bli når det regner minst annenhver dag.

Mange synes ledningen til en elektrisk gressklipper er et problem, men det gjør ikke jeg. Det handler bare om å ha en plan for klippingen, slik at ledningen hele tiden dras etter deg på nyklipt plen, og i tillegg passe på at man ikke får så mye snurr på den. Når ledningen ligger flatt på gresset, kan man faktisk kjøre over den uten at den trenger å ta skade av det.

Så, det ble plenklipping igjen. Gamleklipperen står i garasjen i påvente av at noen mer motorkyndige enn meg får tid til å se på den (hei hei, pappa!), men sameieflymoen får nok jobbe litt selv om den gamle finner ut at den vil gå igjen, også.

8 tanker om “Ny, fly gressklipper

 1. Gratulerer med flymo!

  Jeg har vært flymobruker helt siden opphavet for mange år siden gikk fra manuell «push & pull»-klipping til sveveklipping. Flymoen har fulgt med meg siden.

  Jeg mistolket først det du sa om at naboen var mellom to gressklippere og satt igjen med et bilde av et heller dårlig naboforhold..

 2. Kan ikke si annet enn at jeg er misunnelig på det faktum at du trenger gressklipper i det hele og det store! Hadde tatt tiltakke med manuell «push & pull», som det skrives i en annen kommentar, om vi eide plenen som ble klippet!

  Det med at ikke ledningen tar skade av om den ligger flatt og Flymoen tar en runde over; er det selvopplevd eller et rykte? Hadde vært morsomt med harde bevis i denne saken… 😉

  Gratulerer med en Flymo!

 3. Det med overkjørbar ledning er absolutt selvopplevd, Tommy. Det er ikke noe jeg pleier å gjøre, men i borettslaget jeg bodde før, hadde vi en Flymo jeg kjørte over ledningen med et utall ganger uten at det skjedde noe galt med den.

  Jeg er ikke sikker på om jeg tør å lage noe videobevis, men hvis jeg gjør det, kan du være sikker på at leserne av denne bloggen vil få se det først!

 4. Heil
  Jeg er på jakt etter en flymo Turbo 400 elektrisk. Problemet er at jeg får ikke tak i den her i Brønnøysund, hvor jeg bor.

  Jeg ser at det er oppgitt en forhandler, men denne forretningen er nedlagt for minst to år siden.

  Hvor skal jeg henvende meg for å få tak i en slik på en lettvingt og billig måte (at ikke frakta blir like dyr som klipperen.)

  mvh Hilda.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.