Ny, bærbar PC

Verden går videre, og det var på tide å investere i en ny PC. Denne gangen lot jeg uvesentlige ting spille litt inn, og jeg endte opp med en Acer Aspire 5720zg. Min lokale PC-pusher matchet prisen til MPX, så den ble kjøpt lokalt.

Jeg synes dette er en veldig pen maskin, det var det første jeg la merke til. Det er BMWs designavdeling som har tegna den, og det var også det uvesentlige jeg nevnte. Men ellers er den greit konfigurert med en Intel T2310 tokjerneprosessor, 2GB RAM, 250GB harddisk, Nvidia 8400GS grafikkløsning med 256MB dedikert minne, blåtann, DVI og VGA ut og ellers det som en moderne bærbar kommer med. Skjermen er en 15,4 tommers bredskjerm med 1280×800 punkters oppløsning.

Maskinen kommer selvfølgelig med Windows Vista, slik at jeg har egentlig ikke fått prøvd hva den er god for ennå, jeg er litt for opptatt med å klikke «ja» i dialogbokser, men når Ubuntu kommer på plass, skal jeg komme tilbake til det. Grunnen til at Ubuntu ikke er på plass ennå, er at maskinen kom med feil trådløst nettverkskort — den skulle komme med Intel-kort, men hadde et Atheros AR 5007AG trådløstkort — som ikke støttes særlig godt i Linux. Men med lokal PC-forhandler, var ikke det noe problem, det korrekte kortet er på vei.

Men bortsett fra dette, er jeg hittil temmelig fornøyd. Og det var litt gøy med en bærbar maskin som kjører Second Life uten problemer … 🙂

7 tanker om “Ny, bærbar PC

  1. Gratulerer 🙂 Acer har generelt fine laptoper, og denne er ikke unntaket. Selv falt jeg for en Dell Latitude D620, som kanskje ikke gir den «design»-feelingen, men den tok iallefall meg med storm.

  2. Gratulerer! Som du vet, var jeg hos den samme lokale datapusher og kjøpte bærbar for 3 måneder siden, og siden jeg har gitt deg litt upresise opplysninger om den, skal jeg rette det opp her: Acer Travelmate 6292, Intel T7300 to-kjerne, 2 GHz, 2 GB RAM, 160 GB harddisk. Og etter råd fra vår felles lokale datapusher fikk jeg den levert med XP istedenfor Vista. Med 12,1″ skjerm går jeg ut fra at den er mindre og lettere enn din, får ihvertfall plass i sekken blant bøker og niste uten at jeg plages av mervekta. Og den lokale datapusher er så rask og grei at det igrunnen var verdt merpris på 1000 kr i forhold til mpx.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.