Har du fått med deg det siste?

Eller for å spørre på en annen måte; er du oppdatert? Joda, dette er nok et innlegg om viktigheten av å holde programmene på datamaskinen oppdatert. Men det er noe her jeg ikke har nevnt før, så det kan være verdt å lese dette innlegget likevel.

Situasjonen når det gjelder oppdatering av Windowsmaskiner er ikke lenger like begredelig som den var for et års tid eller to siden. Den innebyggede automatiske oppdateringen som kom med Windows 2000 og som ble aktivert som standardvalg fra Windows XP Service Pack 2, har sørget for at de fleste maskinene ute på nettet er såpass oppdatert at ikke et hvert skadeprogram får helt frie hender. Men oppdatering handler om mer enn operativsystemet, vi har en rekke andre programmer på maskinen vår som også må passes på.

En god del programmer passer på dette selv, men slettes ikke alle. I det siste har vi for eksempel sett en del skadeprogrammer som utnytter feil i Microsoft Office, en populær kontorstøttepakke, for å si det forsiktig. Kanskje du har den installert selv? Er den i så fall oppdatert?

Jeg tror oppdateringsstatusen på Officeinstallasjoner er sørgeligere enn hva vi liker å tro. Men det er det ingen grunn til, det er ikke vanskeligere å installere oppdatere Microsoft Office enn Windows. Det er to måter å gjøre dette på:

Bruk Microsoft Office Update

  1. Gå til Officeupdate på Microsoft Office Online. Du må dessverre bruke Internet Explorer for å kunne bruke Officeupdate, men det er relativt trygt på Microsofts egne sider, tror jeg.
  2. Velg «Se etter oppdateringer».
  3. Les nøye de instruksjonene du får, og installer alle anbefalte oppdateringer

Det er lurt å gjøre dette først selv om du velger å bruke neste alternativ, da det for enkelte versjoner av Office kreves noen oppdateringer før automatisk oppdatering kan aktiveres.

Aktiver Microsoft Update

Her gjelder det å holde tunga rett i munnen. Den automatiske oppdateringen som jeg nevner innledningsvis, er Windows Update. Denne oppdaterer operativsystemet (Windows) og kun det. Men nå har altså Microsoft kommet med Microsoft update i tillegg. Denne oppdaterer også Windows, men i tillegg oppdateres også en rekke andre Microsoftprodukter dersom du har dem installert. Som for eksempel Microsoft Office. Måten du installerer Microsoft Update på, er ganske enkel:

  1. Sjekk startmenyen din. Hvis du har ikonet for Microsoft Update der – det er ikon nummer to fra toppen på illustrasjonsbildet til denne saken – er alt i orden. Hvis ikke, gå videre.
  2. Gå til Windows Update og se etter en link til «Oppgrader til Microsoft Update» (se bildet til høyre. Klikk for skjermskudd). Klikk på denne
  3. Følg så instruksjonene for å aktivere Microsoft update. Når den er valgt og «Automatiske oppdateringer er aktivert», brukes den istedet for Windows Update. Så er enda flere programmer sikrere mot «hostile takeovers».

3 tanker om “Har du fått med deg det siste?

  1. Dette var en nyttig påminnelse for noen og enhver. Oppdaterte seinest imorges. Ubuntu, altså. Mange systemfikser – ikke helt unormalt etter en release, det. 🙂

  2. Ja, jeg leste om oppgraderingen din, Eirik. I Ubuntu er jo dette med oppdatering en langt enklere affære enn i Windows, og der har man jo fått oppdatert stort sett alle programmer med en og samme funksjon i lang tid.

    Godt å se at Microsoft stadig lærer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.