Statsrådsbesøk

Etter at jeg var med på å tape et valg, har det ikke vært like mye glamour i det å være lokalpolitiker. Opposisjonsjobben er viktig, men som regel mindre spennende enn å sitte med makta. Likevel hender det at vi i skyggenes dal også får være med på festen, sånn som på Fauske i går.

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell var på besøk i Nordland, og Fauske var et av stedene han stoppet innom. Der ble han og hans følge møtt av kommunens politiske og administrative ledelse, pressen samt undertegnede og leder Ole Tobias Orvin fra Fauske SV.

Vi fikk vise fram Medås gårdsbarnehage og Vestmyra oppvekstsenter. Kunnskapsministeren så ut til å trives sammen med barn og ansatte, og svarte villig på spørsmål både fra presse og andre, og ledelsen ved den private barnehagen virket tilfreds med å få høre at Regjeringa øker tilskuddene også til private barnehager.

Klikk på bildene for større versjon. Beklager kvaliteten, jeg hadde kun mobilkamera tilgjengelig.

Bård Vegar Solhjell er en usedvanlig koselig type å være på tur med, og det er flott å se at den øverste ledelsen i en organisasjon faktisk fokuserer så tett på selve tjenesteproduksjonen. Det er tross alt slike steder som Medås barnehage og Erikstad skole det handler om. Dersom det ikke fungerer godt nok når tjenestemottagerne skal motta tjenesten, når kvaliteten i en serviceorganisasjon skapes i det som Richard Normann kaller «Sannhetens øyeblikk», da vil aldri skolene våre bli bra nok. Og for å måle slikt, trengs mye, mye mer enn statistikk.

Takk for besøket, Bård Vegar!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.