Ukens tingest

Samsung Writemaster SE-W164C Samsung Writemaster SE-W164C ekstern double layer DVD-brenner.

Jeg begynner å ha noen datamaskiner etter hvert. Noen nye, noen gamle, noen stasjonære og noen bærbare. På kontoret har jeg en skikkelig gammel en, AMD Duron på 750 MHz og med 768 MB SDRAM. Den virker helt fint, det er bare et savn ved den: Den mangler DVD-brenner. Slikt går det an å kjøpe, men akkurat denne maskinen er ikke noe å bygge videre på.

Og så har jeg en gammel og en ny bærbar PC som begge mangler DVD-brenner. Når vi i tillegg tenker på at det hender jeg har backupbehov ute hos kunder, så jeg et helt klart behov for en bærbar DVD-brenner, og jeg bestemte meg for å prøve Samsungs SE-W164.

Og det var et hyggelig møte. Solid pakket med alt nødvendig tilbahør – strømforsyning, USB-kabel, CD og støtte for vertikal plassering dersom du har lite plass igjen på bordet. Oppkobling gikk greit, og til min glede oppdaget jeg at den var svært stillegående.

Både i Windows 2000 og Windows XP dukket den greit opp som en CD-spiller. Derfra installerte jeg uten problemer den medfølgende CD-brenneprogramvaren, Nero 6 OEM, et helt kurant brenneprogram etter mine preferanser. Jeg har ikke kontrollert om Windows XPs egen brennefunksjon kan brenne til den uten noen ekstra drivere, da jeg aldri bruker Windows XPs brennefunksjon.

Og brenning går rimelig smertefritt – til og med på AMD 750’en, som til alt overmål bare har USB1 (spilleren er naturlig nok Hi-Speed USB). Den er langt snillere med prosessoren enn hva jeg har opplevd med interne IDE-brennere, og det tok ikke mange minuttene å brenne backup av ca. 1 GB med kjekt-å-ha-data. Den skal kunne brenne DVD RW i 8x, og hvis du nøyer deg med DVD R, kommer du opp i 16x, og CD’er skal kunne leses og skrives i 48x (32x for å skrive RW). Men da tenker jeg USB-porten på min gode, gamle kontor-PC skal få slite med å følge med.

Til under sju hundre kroner, synes jeg dette var et godt kjøp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.