What are proteins and why do they «fold»?

illustrasjon Proteins are biology’s workhorses — its «nanomachines». Before proteins can carry out their biochemical function, they remarkably assemble themselves, or «fold». The process of protein folding, while critical and fundamental to virtually all of biology, remains a mystery.

Derfor må det forskes. Og denne forskingen er jeg med på! Ok, jeg er ikke spesiellt skolert innenfor proteiner og deres gjøren og laden, jeg skal innrømme det. Og jeg har ingen anelse om hvordan denne forskningen foregår, jeg skal innrømme det, også. Men likevel, jeg hjelper til.

Hvordan? Jo, jeg stiller maskinkraft til rådighet! Jeg gikk til denne siden og lastet ned et program som summer og går i systemboksen min, og bruker min ledige maskinkapasitet til å finne ut hvordan disse proteinene egentlig gjør det. Det henter informasjon og sender resultater over Internett. Og det blir visst resultater når mange nok hjelper til.

Og ser du kartet oppe til høyre? Det viser hvor de forskjellige klientene befinner seg. En blå prikk betyr én maskin (eller rettere: IP-adresse). Den lengst nord i Norge, er min!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.