Røykekampanje

Eller «Antirøykekampanje», da. En slik er i vinden for tiden. Og jeg godter meg, da jeg er eks-røyker. Og som alle røykere vet, er det vi eks-røykere som er de mest fanatiske ikkerøykerne. Selvfølgelig – vi må jo få ut aggresjonen vår på en måte vi, også.

Nei, seriøst, grunnen til at vi er så fanatiske, er vel for det første fordi vi lettere ser hvor sykt det ser ut med folk som røyker, for det andre fordi vi kjenner hvor forj**lig det lukter og for det tredje fordi vi vet at det ikke er noe problem å slutte. Det er bare å la være å fyre opp, det.

Og nå oversvømmes eteren av ødelagte lunger og fettfylte blodårer. Eller bilder av slike, da. Og selvfølgelig er det den legen som tviler på realismen i modellene som får presseoppslag. For det må jo være han som er den eneste som vet hva han snakker om. Akkurat som at den historikeren som mener at Hitler var en OK mann, er den eneste som er verdt å høre på. Rart dette, egentlig.

Men det var ikke poenget, altså – poenget var denne kampanjen, og om den virker. Jeg må si jeg har mine tvil. Når TV-bilder av kongen og Nils-Arne Eggen ikke er nok til å skremme folk til å slutte å røyke, så tror jeg ingenting vil greie det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.