Enkelt, ikke sant

En del av det jeg gjør, er å hjelpe små og mellomstore bedrifter med «dataproblemer». Dette er bedrifter som er sånn passe avhengige av datamaskinen, og som ikke alltid har ressurser, det være seg tid, økonomi eller personell-, til å ta en full utskifting eller reinstallasjon når det er noe som ikke virker helt. Det blir derfor en del flikking. Men det er greit nok.

I dag var det en maskin hos en av mine kunder som virker greit, bortsett fra en ting. Antivirusprogrammet, Norton 2002, oppdaterte ikke automatisk antivirusdefinisjonsfilene sine. Og det er dumt, det er ikke alltid man husker på slikt selv.

Feilen var lett å finne: Windowsprogrammet «Planlagte oppgaver», som sørger for å kjøre forskjellige programmer til forhåndsbestemte tidspunkt, kjørte ikke. Og da oppdateres ikke antivirusdefinisjonsfilene som de skal. Men hvorfor ville ikke «Planlagte oppgaver» kjøre?

Leting på nett ga tilslutt svaret:

Hvis harddisken du har Windows på heter det samme som katalogen du har Windows i, vil i noen tilfeller «Planlagte oppgaver» nekte å kjøre.

På den maskinen jeg satt ved, hadde noen kalt harddisken «Windows» – og dette er også navnet på Windowskatalogen i standardinstallasjoner, slik som denne maskinen hadde. Så enkelt var det altså.

Sukk …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.