Pelsdyr som sulter?

Noen er bekymret for Dyrenes frigjøringsfronts taktikk for å få slutt på norsk pelsdyroppdrett:

Taktikken til Dyrenes Frigjøringsfront (DFF) er no blitt tydelegare. Dei har tenkt å stogge pelsdyrnæringa ved å la dyra svelte i hel.

Jeg tror akkurat denne frykten er ubegrunnet. Pelsdyrnæringa forteller jo oss til stadighet hvor ansvarlige oppdretterne er, og en ansvarlig gårdbruker slakter jo ned besetningen hvis det ikke er mat til dem. For revene sin del, spiller det vel ikke så stor rolle om de må slaktes for å bli pels eller for å unngå og sulte. Etter å ha sett forholdene disse dyrene lever under, tror jeg kanskje at det ikke er så dumt å slakte dem så tidlig som mulig.

Pels blir de jo forøvrig uansett – problemet til næringa er vel bare at det blir litt for god tilgjengelighet i markedet, slik at prisene ikke blir optimale.

Jeg vil ikke stå inne for noen av aksjonene mot oppdrettsnæringa, men jeg skjønner godt at noen gjør noe for å få slutt på pelsdyroppdretten.

2 tanker om “Pelsdyr som sulter?

  1. Hva er verst for et dyr? Avlives i løpet av sekunder eller sulte i hjel over flere døgn? Hva ville du foretrekt? Når dyret er dødt er det vel likegyldig om pelsen blir brukt? En viltlevende mink eller rev sulter som regel ihjel eller dør etter flere døgn pga. skader pådratt gjennom revirkamp, dersom den ikke er så heldig å dø pga. feller, andre rovdyr eller blir skutt eller blir kjørt i hjel. Dette er et faktum!! Motbevis det! Dersom en rev eller mink ikke skulle dø i en pelsfarm, ville nok ikke pelsfarmen ha eksistert og dyret hadde aldri blitt født! Hadde det aldri blitt født, hadde det aldri levd!! Er det bedre!! De fleste mennesker med et bedrøvelig liv er glad for det livet de har, eller er du den til å dømme deres liv som uverdig? Naturligvis skal alle mennesker og dyr ha rett på et fullverdig liv, men jeg kjenner flere mink og revfarmere med dyr som er like tam som enhver hund eller katt. Hos alle farmere jeg kjenner formerer dyrene seg og trives. Er hund og kattholdet i Norge mye mer uverdig? Ja, kattholdet er kanskje mye verre, for det er mange plasser katten formerer seg uten at det er livsgrunnlag for løskatter i Norge. Det medfører mange katter og særlig kattunger som sulter og fryser i hjel hvert år i Norge. Har selv avlivet mange katter som helt tydelig har lidd store plager og er etterlatt av eierne eller er viltfødt. Og dette er langt ute på landsbygda i Norge. Så vidt jeg vet er problemet større i byene! Kanskje dyrebeskyttelsen har en mye større oppgave hos kattholderne i Norge? Hilsen dyrevenn, Trond Livden 2500 Tynset.
    Hilsen

  2. Unnskyld, Trond – men hva om du faktisk leser hva jeg skriver før du kommenterer det? Jeg skriver jo at jeg ikke regner med at dyrene sulter ihjel.

    Jeg har forøvrig ikke, og har ingen planer om å skaffe meg, hund eller katt, så jeg skjønner ikke hvorfor du snakker om disse dyrene i denne kommentaren?

    Har du forresten lov til å avlive kattene?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.