Meningsmålinger

illustrasjon… er ikke valg. Men likevel: Arbeiderpartiet og SV er like store, med 22,9 prosent hver på en meningsmåling Opinion har laget for NRK og Aftenposten. Og på grunn av den morsomme valgordningen vi har i Norge, ville dette gitt dem tilsammen 83 representanter, med 40 til AP og 43 til SV.

Dette ville antageligvis gitt oss den første flertallsregjeringen på aldri så lenge, med en mulighet for å føre en mer helhetlig politikk, og med alt ansvaret dersom regjeringens politikk ikke fører fram. Og de som er uenige med regjeringen, hadde endelig fått en klar adresse for klagene sine, det ville ikke vært så lett å skylde på opposisjonen, hvis denne var i mindretall.

Og sånn rent personlig, ville jeg foretrukket en regjering med andre hovedsaker enn skattelette og … Ehhh … hva mer var det, egentlig? Bombing?

Billige barnehager, gode og gratis offentlige skoler og en eldre- og sykeomsorg hvor pasientenes behov prioriteres foran eiernes, er noen «småting» som faller meg inn. Jeg sier ikke at det nødvendigvis bli bedre med en ny regjering – men et visst forbedringspotensiale er det jo, det vil jeg påstå – men en flertallsregjering av ansvarlige politikere vil stor sett alltid være bedre enn en mindretalls-.

Bildet av Inga Marte Thorkildsen er hentet fra SVs hjemmesider.

2 tanker om “Meningsmålinger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.