Hvorfor blogger du?

… spør blant andre Ellen. Et skummelt spørsmål.

Når det gjelder det jeg selv skriver uten å svare på noe noen annen har skrevet, gjelder vel mye av det samme for meg som for Ellen – det er godt å ha sin egen «Ordet fritt»-spalte. Jeg mener kanskje litt for mye om litt for mye, og da er det godt å få luftet hjernen på en slik side som dette. Om noen faktisk bryr seg om det jeg skriver, vet jeg egentlig ikke – men det er heller ikke det viktigste med bloggskrivingen, det er nok det indremedisinske som teller mest.

Og når det gjelder lesingen og «svaringen» i blogger, kommer det vel mye av at mange skriver mye bra. Det er nok den absolutt viktigste årsaken. Men det er noe mer …

Kanskje har det noe med å bo «på landet» å gjøre. I et tettsted med 5000 innbyggere, er det ikke gitt at man finner så mange mennesker som deler alle ens interesser. Da er Internett som kommunikasjonskanal en god måte å utvide sin bekjentskapskrets på. Mange av dem jeg leser bloggene til, «snakker jeg også med» på e-post, MSN messenger, SMS og usenet, så da bidrar bloggene til å skape mitt totale inntrykk av disse «virtuelle vennene».

Jo flere situasjoner du møter et menneske i, jo flere roller du ser det inneha, dess bedre kjenner du ham eller henne. Og av mine virtuelle bekjentskaper er det nok bloggevennene jeg kjenner best!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.