Min nye venn

illustrasjonLitt tid til overs mens en maskin formaterer seg selv i bakgrunnen her, og jeg tenkte jeg skulle fortelle litt om min nye venn, K-meleon. Dette er en Mozillabasert browser (nettleser – et sånt program som du ser på akkurat nå) for Windowsmaskiner.

Mozilla er jo et bra program, og i Linux-verdenen har det vært gjort mye morsomt med den, mens vi med Windows stort sett har vært nødt til å forholde oss til Mozilla og/eller Netscape. Som i og for seg, som nevnt, er tidvis glimrende – men de er tunge, og de har litt for mye ballast med seg. Dette søker altså de som utvikler K-meleon å bøte på:

K-Meleon may be considered the unbloated Mozilla for Windows.

Jeg mener de har gjort en god jobb. For den som er vant til Internet Explorer, vil det være mye kjent. Forskjellen er at K-Meleon leser HTML og CSS riktig. Dette er selvfølgelig det viktigste med en browser, men andre pluss med K-meleon som jeg også liker, er:

  • Liten. Nedlastingen er på under 5 MB, noe som er forholdsvis beskjedent, og når den er ferdiginstallert, spiser den knappe 13MB harddiskplass. Den gjør heller ikke mye ut av seg hva minnebruk angår, der er den omtrent som Internet Explorer. Dette gjør den også rask.
  • Konfigurerbar. Alt kan konfigureres, og det er ikke spesiellt vanskelig heller. Noe er fornuftig, som at du selv kan lage dine egne språkfiler med en vanlig teksteditor, mens annet er litt mer eksotisk, slik som muligheten til å endre bakgrunnen til verktøylinjene (Sjekk ut min Drew Barrymore-browser!), men uansett er det greit å ha et program du kan trikse med til du får det som du vil ha det – også i Windows.
  • Standardkonform. Dette er kanskje det viktigste med en browser. Den skal oppføre seg slik de som lager websider forventer at den skal oppføre seg.
  • Oppdatert: Lag-browsing. «Layers», det som kalles «tabbed browsing» i andre browsere (og MDI i «grafisk grensesnittspråk»), lar deg ha flere vinduer åpne i en browserinstans, slik som i Opera og Mozilla/Netscape. Dette er noe jeg liker godt, skrivebordet blir fort nok fylt opp likevel.

Fremdeles er det noen småfeil ute her – den er jo tross alt i beta. Men dette er en browser vel verdt å prøve. Og at den har blitt min foretrukne Mozilla-browser, det er det ingen tvil om!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.