Home or Away?

Jeg jobber en del med webutvikling, og når man gjør det, er man i mange tilfeller avhengig av å ha en webserver tilgjengelig. Dette løses vanligvis enklest gjennom å installere en Linux-variant, men av og til kan det av forskjellige grunner være ønskelig med Billware, også kjent som Windows.

Siste versjon av Windows heter XP, og kommer i (minst) to varianter, jeg tenker da på XP Home og XP Professional (les om disse her). Jeg fått med meg at mange hevder at man ha XP Professional hvis man vil ha muligheten til å kjøre lokal webserver.

Dette stemmer ikke, lokale webservere kjører utmerket på XP home. Selv bruker jeg OmniHTTPd, en gratis, 2MB nedlasting inkludert PHP4 med støtte for MySQL fra www.omnicron.ca. Denne fungerer glimrende som testserver, den er ‘Apache-kompatibel’ og den lar seg faktisk også avinstallere rent og pent — i motsetning til andre webservere utviklet for Windows.

Oppdatering

Siste gang jeg sjekket, var ikke OmniHTTPd oppdatert på en stund, og hadde derfor sluttet å virke hos meg. Jeg skaffet meg derfor en annen, som kjører like pent på Windows XP Home Edition, og som er like gratis og grei; Abyss webserver.

Les mer om dette her.

Det er heller ikke noe problem å installere markedslederen Apache på XP Home. Dette er en gratis og fri webserver med støtte for ‘alt’, og en god sikkerhetshistorie. Denne leser man mer om, og laster ned fra, www.apache.org.

SVJV er det kun en webserver for Windows som ikke lar seg installere på Windows XP Home – men denne er det så mange andre argumenter mot å legge inn på en arbeidsstasjon at jeg kan ikke skjønne hvordan den kan regnes som et argument mot Windows XP Home.

Snarere tvert i mot.

1 tanke om “Home or Away?

  1. Tusen takk for denne supre artikkelen! Har snust rundt på både news og nettet for å finne en forståelig artikkel om hvordan sette opp en server som støtter php på egen maskin… Har aldri prøvd php før så jeg er ikke spessielt sugen på å publisere nobbe-sakene mine 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.