Hurra for Microsoft!

illustrasjonSikkert første gang det står i en blogg. Og egentlig mener jeg det ikke helt, da – jeg liker fremdeles ikke produktaktivering, buggete programvare, fullstendig verdensherredømme og liten evne til å lese standarder. Men noe fra Microsoft liker jeg:

MSN Messenger!

Dette er et program hvor du kan liste opp vennene dine, hvis de også bruker dette eller et kompatibelt program, og så kan dere «snakke sammen», ved tasting, med webcam eller lignende. Det finnes en rekke slike, men Microsoft sitt er faktisk temmelig vellykket (les mer om det her).

Og nå har det kommet i versjon 6.0! Mye nytt? Vel, åpenbart: Muligheter til å legge til «fjes» (altså signaturbilder), mulighet til å endre bakgrunner, spill du kan spille over nettet, fancy design og alt det der. Morro det. Men det viktigste er det som ikke vises:

Filoverføring bak NATende rutere!

Problemet med MSN har nemlig vært at hvis du sitter bak en ruter som deler Internettoppkoblingen på flere maskiner, noe mange av oss gjør etter hvert, fungerte ikke noen av de fancy mulighetene med MSN messenger. Det kunne være gangske irriterende til tider. Men dette har man rettet på nå.

Om det fungerer 100%, med lyd, bilde og hva det nå måtte være, det har jeg ikke fått testet – men man kan i alle fall sende en fil fra A til B selv om begge to er bak en ruter. Og da er plutselig MSN messenger praktisk i tillegg til å være morsomt.

Ulemper med MSN Messenger? Joda. Den begynner å bli stor (men er ennå mye mindre enn konkurrentene), den finnes ikke for Linux (men det gjør Alvaro’s Messenger, Everybuddy og Gaim, og i tillegg til disse finnes for eksempel Kmess og Kopete for KDE) og det er Microsoft som har laget den (men Trillian finnes også!). Likevel er den såpass grei, at jeg tar sjansen på å anbefale den, jeg.

Og så finner du meg, når jeg er online, på lg_dahl@hotmail.com. Vi sees!

8 tanker om “Hurra for Microsoft!

 1. Ikke helt en kommentar til selve programmet men jeg la merke til at du chatta med fruen din…
  Og her trodde jeg at folk som bodde i samme hus *snakket* med hverandre.. Mulig jeg har misforstått akkurat det konseptet 😉

 2. Stian: De fleste av disse funksjonene har vel vært kjent flere steder før IChat, også? Fordelen med MSN Messenger er at den får *både* til Windows-PC og Mac. IChat er vel ikke særlig portet, er den det?

  Og Robert: Det er ikke alltid vi er i samme hus. Og *er* vi det, kan det likevel hende at vi er i samme etasje. Men som oftest er vi foran hver vår skjerm 😉

 3. Joa, mye av det fantes sikkert fra før. Jeg skal ikke påstå hverken for eller imot – for jeg vet egentlig ikke. iChat fungerer imidlertid mot AIM (AOL Instant Messanger), så det er fullt mulig for en Mac-bruker og en PC-bruker å kommunisere med hverandre …

  Forøvrig finnes det klienter til Mac som takler ALLE typer IM.

 4. Når det gjelder det siste, klienter som tar rubb og rake, så har jeg prøvd en del av dem på PC. De blir *alt* for store og tunge – håper de til mac er mindre ressurskrevende enn de jeg har vært bort i. Men det er klart det optimale.

  Kanskje Microsoft slipper et tillegg som lar oss kommunisere? Eller kanskje Apple gjør det? Hva regner du som mest sannsynlig? 😉

 5. En tid brukte vi (Lasse og jeg) mobiltlf. for å gi beskjed om at middagen var klar – og begge var i samme hus! Nei, webkamera vil jeg ikke ha (sier hun som sier nei nå, og vil ha det et halvår etter det er umoderne =)).

  Og siden jeg først ble nevnt i en bisetning, så er jeg online og kan møtes på ellen_dahl@hotmail.com.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.