Spamfiltrering

Digmes blogg tester i disse dager ut spambeskyttelse fra Norton, med vekslende hell. Men mange vil gjerne bli kvitt spam, spesielt fra kontoer hvis adresser offentliggjøres på websider og i diskusjonsfora, steder hvor spammerne gjerne høster adresser. Jeg bruker en annen løsning enn lokal programvare.

Jeg har nemlig i utgangspunktet satt meg opp med litt frihet med hensyn til mailkontoer. Jeg har registrert domenet lassedahl.com, og med dette domenet har jeg (via ZoneEdit) mailadresser som jeg kan la peke til hvor som helst. Mail til adressen nederst på denne siden, for eksempel, webmaster@lassedahl.com, går derfor til en helt annen konto. Og det er her den lille genistraken kommer inn:

Jeg videresender denne mailen til Hotmail. En gammel og god tjeneste, kontoen min der er vel fra 1996 eller noe sånt. Hotmail har nemlig innebygget spambeskyttelse. Opprett om nødvendig en Hotmailadresse, og logg inn. Velg «Options» og «Junk Mail Filter». Der setter du filteret til «Enhanced (most junk mail is caught)», og velger om spammen skal flyttes til en mappe som heter «Junk mail folder» og slettes etter en uke, eller om den skal slettes øyeblikkelig.

Jeg velger vanligvis at spammen skal i søppelmappa, men i disse dager er det sa mye virusmail ute og kjører. Denne virusmailen fanges også opp av spamfilteret, noe som er bra, men den fyller også temmelig raskt opp kontoen min, så nå om dagen lar jeg spammen gå rett i søpla.

Men virker det?

Joda. Før jeg aktiviserte spambeskyttelsen, fikk jeg rundt 30 spam om dagen, og jeg hadde hatt en jevn økning de månedene Og siste gang jeg telte, fikk jeg rundt 60 spam om dagen i spamfolderen min. Og det er få skikkelige mails som blir merket som spam (såkalte falske positive), jeg kan bare huske på én. Og i innboksen min ser jeg maks et par spam i uka.

Så, jeg liker Hotmail. Selv om det er Microsoft som eier det. Ulempen med det er selvfølgelig at med mindre du har Outlook Express som mailklient, må du sjekke mail via webinterfacet deres. Men hvis dette er noe du kan leve med, anbefales Hotmail på det varmeste.Og selvfølgelig trenger du ikke eget domene for å bruke dette, det er jo bare å oppgi Hotmailadressen. Min er lg_dahl@hotmail.com!

9 tanker om “Spamfiltrering

  1. Takk for tipset. Det ser bra ut, og (i det minste websidene) er til og med på norsk for den som foretrekker det. Imidlertid mangler det en ting som jeg liker – IMAP-støtte.

    Jeg bruker mange maskiner, og liker derfor mailtjenester hvor jeg kan ha mailen liggende på server. Jeg bruker derfor, som nevnt, Hotmail, samt et par tilbydere som gir meg IMAP. Og da blir det værre med POPFile.

    Men dette vil nok kunne hjelpe mange!

  2. Jeg bruker også Zoneedit, og på den måten lager jeg egne adresser som brukes på offentlige fora og websider. Disse sjekker jeg sjelden eller aldri, fordi det utelukkende kommer spam dit. Usenet-adressen sjekkes, men byttes ut med jevne mellomrom, for å lure spamhøsterne.

    I tillegg kjører jeg filteret SpamSieve, som funker for de fleste mailklienter på Mac-platformen. Det gjør riktignok filtreringen på klientsiden, så jeg laster likevel ned all spammen. Men det gjør meg ikke mye, for jeg har god linjekapasitet både hjemme og på jobb, og så lenge jeg slipper å se spammen er det egentlig ett fett.

    http://www.c-command.com/spamsieve/index.shtml

  3. Joda, spamfiltrering hos server er veldig kjekt, særlig når man har behov for å lese e-post fra mobiltelefon. For at det skal virke krever det at jeg kan benytte egen hviteliste. Gratisleverandører er lite aktuelle for meg ettersom jeg enkelte dager kan få et par megabyte nyttemail.

    Noen leverandører har implementert spamfilteret som en sorteringsfunksjon hvor spam sendes til en egen adresse hvor jeg kan håndtere den selv for å være 100 prosent sikker på at intet forsvinner.

    Ellers er grunnen til at jeg prøvde Norton AntiSpam at den er bundlet med Norton Internet Security. Det blir antagelig en del brukere på den måten og jeg må svare på spørsmål.

    For min egen del har jeg vært ganske fornøyd med Spammunition som en enkel løsning for windowsbrukere med outlook.

  4. Pga brannveggbestemmelser på jobb kan jeg kun nå eposten min via web derifra. Derfor har jeg egentlig gitt beng i noe spamfilter. Har i stedet en egen njusadresse som jeg forandrer ofte og jeg offentliggjør ikke min private epostadresse noensteder. Jaffal ikke uten å skrive, navn at elfworld dot osv.

    PS! Beklager, Lasse, men jeg så ikke din tidlige gratulasjon før i dag. Hjemme med sjuk unge og nedsylta i influensa sjøl nå. Det tar på oppmerksomheten min. Takk på etterskudd. 🙂

  5. Med løysinga til Spenix kan du ha eiga kvit- og svartelista. Du kan velja å få e-post merka som spam til ein eigen e-postkonto, eller gå gjennom som vanlig. I sistnemnte tilfelle kan du òg velja å få emnelinja omskriven med ***spam*** er liknande.

    Eg lar e-posten gå gjennom som vanlig, endrar ikkje emnelinja, og sorterer spammen til ei eiga mappe med Hamster (basert på «X-Spam-Status»-linja). Det fungerer som nemnt utmerka.

  6. Spenix høres veldig bra ut. (Hadde jeg ikke vært av den typen mennesker som sikrer seg ved å ha mer enn en aksessleverandører og ditto ISPer så hadde jeg blitt fristet til å bytte.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.